Udhëzuesi juaj i basteve eSports 2024

Industria e lojërave eSports ka fituar një popullaritet të konsiderueshëm gjatë dy deri në tre vitet e fundit. Një nga arsyet kryesore për rritjen e popullaritetit është pandemia Covid-19 që goditi botën. Pandemia rezultoi në anulimin e shumë ngjarjeve kryesore sportive. Rrjedhimisht, eSports u bë opsioni kryesor pasi ngjarjet mund të vazhdonin në internet gjatë asaj kohe. Shumë bastevënës gjithashtu u zhvendosën në lojëra elektronike në eSports pasi tregjet e basteve sportive u pakësuan.

Shumë lojtarë dhe lojtarë janë ende relativisht të rinj në bastet e sporteve. Megjithatë, kurba e të mësuarit mund të jetë pak e pjerrët dhe mund të vijë me kosto shumë të larta për bastorët. Në vend që lojtarët të kuptojnë gjithçka në lëvizje ndërsa paratë e tyre janë në rrezik, ata mund të përdorin udhëzues bastesh esports.

Udhëzuesit më të mirë të basteve esportsArsyet për të përdorur një udhëzues kur bastet në esportsLlojet e udhërrëfyesveFjalori i basteve sportive
Aplikacionet e basteve

Njeriu modern ka kërkuar gjithmonë mënyra të besueshme dhe të përshtatshme për të lundruar në jetë. Falë përparimeve në teknologji, tani është e mundur të aksesoni shërbime të ndryshme nga çdo moment dhe kohë. Për shembull, në botën e lojërave eSports, tani është më e lehtë se kurrë të bashkohesh me një aplikacion bastesh eSports dhe të fillosh bastet në internet.

Shfaq më shumë
Strategjia e basteve

Bastet e sporteve konsiderohen si një prirje e re në botën e basteve dhe janë bërë një mënyrë popullore për të kaluar kohën në internet duke u përpjekur të fitoni disa para. Dhe ndërsa bastet në eSports, si çdo formë tjetër e lojërave të fatit, nuk garantojnë asnjë fitim, një strategji e mirë mund t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga përvoja.

Shfaq më shumë
Si të vendosni baste

Në këtë udhëzues të basteve eSports, mësoni gjithçka rreth basteve në sportet elektronike. Gjithashtu, qëndroni të sintonizuar për të zbuluar se cilat janë zhanret më të mira të lojërave video dhe titujt më të mirë të lojërave video për të vënë bast, si dhe këshillat e basteve eSports. Nuk ka dyshim që industria e eSports po përjeton rritje eksponenciale. Me ardhjen e pandemisë, bastet eSports lulëzuan dhe sot, janë forma me rritjen më të shpejtë të basteve.

Shfaq më shumë
Bastet shpjegohen

Sipas të dhënave, konkursi i parë zyrtar i videolojërave u zhvillua më 19 tetor 1972. Ndeshja u bazua në një lojë video të quajtur Spacewar dhe u zhvillua në Universitetin Stanford. Ajo u emërua Olimpiada Ndërgalaktike e Luftës Hapësinore. Çmimi ishte një abonim njëvjeçar për Rolling Stone, të cilin e fituan Bruce Baumgart, Tovar dhe Robert E Maas.

Shfaq më shumë
Terminologjia

Zhargoni i referohet shprehjeve, frazave ose fjalëve të veçanta të përdorura në një fushë ose profesion të caktuar, si ligj, sport, mjekësi, biznes, etj. Në mënyrë tipike, zhargoni kuptohet nga përdoruesit në atë zonë të caktuar; është e vështirë për njerëzit e tjerë të kuptojnë. Thënë kështu, zhargoni i eSports është një fushë më vete dhe ka një gamë të gjerë frazash dhe terminologjish të përdorura nga bastorët dhe lojtarët. Dhe ndërsa disa nga këto terminologji janë specifike për lojën, të tjerat janë terminologji të përgjithshme.

Shfaq më shumë
Gjeni faqet më të mira

Tregu i esports ka përjetuar rritje astronomike në vitet e fundit (ky është viti 2022), me të ardhurat e gjeneruara nga industria që arrijnë një nivel më të lartë të të gjitha kohërave çdo vit që kalon. Shikueshmëria globale e eSports është rritur gjithashtu jashtëzakonisht, me qindra miliona që tani janë akorduar për të parë turnetë eSport. Në fakt, pritet që shikueshmëria e sporteve elektronike të arrijë në 0.5 miliardë deri në vitin 2024, siç raportohet nga Shoqata e Teknologjisë së Konsumatorit.

Shfaq më shumë
Gjeni bonusin perfekt

Popullariteti në rritje i lojërave eSports ka bërë që lojtarët të përdorin strategji të ndryshme për t'i mbajtur lojtarët të motivuar. Përdorimi i bonuseve ka qenë padyshim integral në marketingun e eSports. Ndërsa industria e lojërave në internet bëhet jashtëzakonisht konkurruese, mbetet e qartë se lojtarët e eSports kanë shanse edhe më të mira për të marrë bonuset më të mira.

Shfaq më shumë
Zhanret e lojërave eSports

Rreth një dekadë më parë, askush nuk do ta imagjinonte që sportet konkurruese do të ngriheshin përtej ngjarjeve sportive tradicionale. Duke qenë se lojërat esports po pushtojnë industrinë e lojërave, nuk ka dyshim se këto lojëra mund të konkurrojnë në mënyrë të favorshme me sportet konvencionale. Por çfarë është saktësisht një lojë esports? Cilat zhanre të esporteve ekzistojnë? Pse është e rëndësishme t'i njihni ato për bast?

Shfaq më shumë

Bast arbitrazhi

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter

Udhëzuesit më të mirë të basteve esports

Ekzistojnë gjithashtu udhëzues bastesh në dispozicion për bastorët me përvojë ose me përvojë që dëshirojnë të përmirësojnë strategjitë e tyre. Udhëzuesit janë të disponueshëm për pothuajse të gjitha sportet elektronike të ofruara në faqet e lojërave të fatit.

Diçka për t'u theksuar është se jo të gjithë udhëzuesit e basteve esports janë efektivë për të gjithë. Disa madje mund të kenë informacion mashtrues. Prandaj, është thelbësore që lojtarët t'i marrin udhëzuesit e tyre vetëm nga burime me reputacion. Lojtarët gjithashtu duhet të jenë selektivë në lidhje me cilin udhëzues të ndjekin.

Hulumtimi është i dobishëm kur zgjidhni udhëzuesit më të mirë të sporteve elektronike. Ngjarje të ndryshme esports zakonisht ofrojnë një shumëllojshmëri bastesh në të njëjtën lojë ose turne.

Vendimi i duhur mund të jetë pak konfuz, veçanërisht për fillestarët. Disa bastorë madje mund të mos jenë të vetëdijshëm për disa lloje bastesh të përshtatshme për strategjitë e tyre të basteve. Puna e mirë kërkimore mund të ndihmojë një lojtar të zgjedhë baste që kanë më shumë gjasa të kenë një rezultat pozitiv.

Udhëzuesit e sportit mund të ndihmojnë gjithashtu lojtarët të bëjnë parashikime më të mira. Kjo për shkak se i lejon lojtarët të dinë më shumë rreth ekipeve apo lojtarëve. Kjo përfshin historinë e tyre të performancës dhe formën aktuale. Një informacion i tillë mund të ndihmojë në përmirësimin e vendimeve të basteve.

Leximi i udhëzuesve është një pjesë e rëndësishme e përpjekjeve të kujdesit të duhur të çdo lojtari. Udhëzuesit e basteve sportive jo vetëm që ofrojnë informacion të përgjithshëm, por gjithashtu ndihmojnë lojtarët të krijojnë strategji efektive bastesh. Njohja e më shumë rreth ekipeve ose lojtarëve të esports dhe performancës së tyre e bën më të lehtë formulimin e strategjive të reja, veçanërisht se si dhe kur të vihen bast.

Arsyet për të përdorur një udhëzues kur bastet në esports

Bastet në eSports mund të jenë mjaft sfiduese, e lëre më të dish bastet e duhura për të vendosur. Udhëzuesit janë veçanërisht të dobishëm për fillestarët që nuk kanë një ide të qartë se si të bastojnë në sportet elektronike.

Një arsye tjetër kryesore është të kurseni kohë. Përdorimi i një udhëzuesi bastesh mund të minimizojë kohën që lojtarët duhet të kalojnë duke kërkuar. Ata vetëm duhet të ndjekin atë që është në udhëzues. Megjithatë, ata duhet të sigurojnë që të përdorin udhëzues të besueshëm bastesh nga burime të besueshme.

Udhëzuesit e basteve esports gjithashtu mund të ndihmojnë, mund të jenë gjithashtu të dobishëm për individët që nuk dinë asgjë rreth esports ose basteve në përgjithësi. Me fjalë të tjera, udhëzuesit e basteve esports mund të ndihmojnë për të mbuluar mungesën e njohurive.

Llojet e udhërrëfyesve

Ekzistojnë katër lloje kryesore të udhëzuesve të basteve të lojërave video, secila prej të cilave ofron përfitime të ndryshme. Më poshtë është një përshkrim i shkurtër i secilit prej tyre.

 • Udhëzues për mënyrën e përdorimit: Udhëzuesit si të bëhen përgjithësisht janë krijuar për të ndihmuar më të mirët gjatë procesit të përgjithshëm të gjetjes dhe vendosjes së një basti. Zakonisht ato janë në një format hap pas hapi. Për shembull, një lojtar i cili nuk di se si të hyjë në seksionin e e-sportit në një faqe bastesh ose të vendosë baste në një lojë esport, mund t'i referohet udhëzuesve si duhet.
 • Udhëzues strategjikë: Siç sugjeron emri, udhëzuesit e strategjisë janë krijuar për të ndihmuar lojtarët të zgjedhin strategji efektive të basteve elektronike. Shumë strategji të ndryshme bastesh për sportet elektronike e bëjnë të vështirë zgjedhjen e atyre të duhurave, duke i bërë udhëzuesit strategjikë thelbësorë.
 • Shpjegime: Shpjegimet janë udhëzues të krijuar për të dhënë informacion. Ato kanë për qëllim të ndihmojnë lojtarët që të kuptojnë më mirë gjithçka që ka në lidhje me bastet e sporteve. Më pas, lojtarët mund të përdorin njohuritë për të marrë vendime më të informuara për bastet.
 • Udhëzues për shanset: Udhëzuesit për shanset e sporteve janë krijuar për të ndihmuar lojtarët të kuptojnë shanset e ofruara për lojërat e sporteve. Udhëzuesit gjithashtu mund t'i ndihmojnë ata të kuptojnë se si mund të kombinojnë shanset dhe përfitimet dhe rreziqet e kombinimit të mosmarrëveshjeve. Udhëzuesit e mosmarrëveshjeve gjithashtu mund t'i ndihmojnë lojtarët të zgjedhin shanset e duhura.

Fjalori i basteve sportive

 • Bast prej 3: Ky është një format popullor në esports në të cilin një bast fitues vendoset në tre raunde ose harta. Lojtari ose ekipi që fiton dy raunde ose harta bëhet fitues.
 • Rezervator: Bookie është një term jozyrtar për një libralidhës. Mund të përdoret gjithashtu Sportsbook, ose operatori i basteve sportive.
 • Libërbërës ekskluziv i esports: Kjo i referohet një librari që ofron vetëm baste esports. Faqet e basteve esports nuk ofrojnë baste për asnjë sport konvencional.
 • Bankroll: Bankroll i referohet parave të lojtarëve në llogaritë e tyre të basteve, të cilat ata mund t'i përdorin për baste sipas gjykimit të tyre.
 • Lojtar i rastësishëm: Një lojtar i rastësishëm është një lojtar që bast kryesisht për qëllime argëtimi dhe nuk përdor asnjë strategji kur vë baste.
 • Basti i parë i gjakut: Një lloj basti unik për bast online esports në të cilat lojtarët mund të bastojnë se cili ekip ose lojtar do të shënojë vrasjen e parë në një lojë gjuajtjeje ose beteje.
 • Nëse bastet: Këto janë lloje të veçanta bastesh që qëndrojnë vetëm kur plotësohen kushte të ndryshme të paracaktuara.
 • Bastet në lojë: Kjo është kur një lojtar vendos një bast në një ndeshje pasi ajo tashmë ka filluar. Disponueshmëria e basteve të tilla zakonisht ndryshon shpesh gjatë lojës, dhe po ashtu edhe shanset.
 • Basti fitues i hartës: Ky është një bast i vendosur në një ekip që fiton një hartë individuale në një ndeshje përkatëse esport.
 • Basti i ardhshëm i vrasjes: Një bast esport i vendosur në një ekip për të shënuar 'vrasjen e radhës' në një lojë esport përkatëse.
 • Asnjë veprim: Një treg ose përzgjedhje u anulua, gjë që rezulton në rimbursimin e pagave të të gjithë lojtarëve.
 • Bast i plotë: Ky është një bast për rezultatin e a konkurs apo turne në tërësi.
 • Bast Skins: Një lloj i pazakontë i basteve esport, në të cilin lojtarët bastojnë artikujt e tyre esport brenda lojës.
 • Basti i vlerës: Ky është një bast me një rezultat më të mundshëm sesa sugjerojnë shanset e tij, zakonisht sipas kuptimit të lojtarit.
 • Formati i koeficienteve: Kështu paraqiten shanset, si për shembull në formatet dhjetore, fraksionale ose të linjës së parasë.
About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi