Rezervimet më të njohura të sporteve elektronike në Itali

Popullariteti i e-sporteve është rritur në mënyrë të qëndrueshme gjatë gjysmë dekadës së fundit në mbarë botën. Ky popullaritet ka parë që shumë njerëz të bëhen atletë me kohë të plotë me trajnerë dhe paga. Turnetë e sporteve elektronike tani janë ngjarje të mëdha me kuleta të mëdha për të luftuar. Garat si The International, FIFA e-World Cup dhe League of Legends (LoL) World Cup luhen dhe shikohen nga miliona njerëz në mbarë botën. Vendet gradualisht po njohin zyrtarisht sportet elektronike.

Duke bërë këto hapa, sportet elektronike kanë tërhequr në mënyrë të pashmangshme bastet në partinë e tyre. Shumë site bastesh sportive po shtojnë e-sports në katalogët e tyre të basteve dhe po tërheqin gjithashtu një numër të madh bastesh! Shpërthimi i Coronavirus në vitin 2020 përmirësoi lojën dhe bastet e sporteve elektronike pasi gjunjëzoi shumicën e disiplinave të tjera sportive.

Rezervimet më të njohura të sporteve elektronike në Itali
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Mania e basteve të sporteve elektronike është përhapur edhe në Itali. Nuk ka asnjë mënyrë që një vend i njohur për dashurinë e tij për kënaqësinë dhe sportin të lihet jashtë argëtimit. kurrë! Ligjet në zhvillim të vazhdueshëm të lojërave të fatit në vend kanë luajtur një rol të madh në lulëzimin e basteve të sporteve elektronike në vend. Ka më shumë se një grusht faqesh online ku lojtarët mund të vendosin bastet e tyre.

Ky artikull eksploron gjendjen e basteve online të esporteve në Itali, një vend që ka pasur një nga ciklet më interesante të rregullimit të lojërave të fatit në botë.

Section icon
Historia e basteve esports në Itali

Historia e basteve esports në Itali

Për të kuptuar gjendjen aktuale të basteve në Itali, dhe më konkretisht bastet e sporteve elektronike, është e rëndësishme të kuptoni se ku filloi gjithçka. Nga shtëpitë e lojërave që janë një rezervë e të pasurve deri në ditët e sotme kur çdokush mund të luajë në faqet më të mira të basteve esports që Italia ofron, ka qenë një rrugëtim i gjatë.

Historia e lojërave të fatit në Itali

Italia ka pasur forma të ndryshme të lojërave të fatit prej shekujsh. Në fakt, vendi është origjina e shumë gjërave që janë në industrinë e zakonshme të lojërave të fatit sot. Termi 'kazino' dhe lojëra si baccarat (15 C) dhe bingo (1534) janë të gjitha dhuratat e Italisë për botën e lojërave.

Që në kohën kur ekzistonte Perandoria Romake, italianët po luanin Ludus Duodecim Scriptorum. Loja u pëlqye nga legjionarët romakë të cilët më vonë e përhapën atë në të gjithë rajonin. Më vonë ajo ndryshoi emrin e saj në titullin aktual - Backgammon.

Në 1638, Venecia hapi shtëpinë kryesore të lojërave të fatit, Ridotto. Shtëpia e sanksionuar nga qeveria ishte e hapur për të gjithë, por vetëm njerëzit e pasur mund të përballonin aksionet e ofruara. Të varfërit qëndruan larg dhe, deri diku, qeveria ia arriti qëllimit të saj për të kontrolluar lojërat e fatit. Ridotto u mbyll në 1774 dhe hapi rrugën për shtëpitë e lojërave të mbyllura - kazino.

Historia moderne e lojërave të fatit

Në kohët më të fundit, lojërat më të reja hynë në skenën e lojërave italiane. Megjithatë, u prezantuan ligje që ndalonin të gjitha format e lojërave. Në fakt, kumari është ende kriminal në Itali sot në disa aspekte (diskutuar pak më vonë në artikull). Vendi ka modifikuar ligjet e tij dhe shumica e formave të lojërave të fatit janë të ligjshme sot në Itali.

Në ditët e sotme, lojërat sportive kanë marrë një pjesë të madhe të lojërave, aq shumë me dashurinë që italianët kanë për futbollin.

Historia e basteve esports në Itali
eSports sot në Itali

eSports sot në Itali

ESports kanë pasur shumë faktorë mbështetës që e kanë ndihmuar atë të rritet me shpejtësi në Itali. Së pari, mbi 50.54 milionë njerëz kanë akses në internet në vend. Kjo është afërsisht 83.7% e popullsisë 60 milionëshe. Madhësia e popullsisë dhe numri i përdoruesve i kanë bërë sportet elektronike shumë të njohura në Itali. Së dyti, dashuria për futbollin nga italianët ka bërë që bastet e sporteve elektronike të bazuara në futboll të lulëzojnë. Lojëra të tjera si Dota 2, Call of Duty dhe LoL janë rritur për shkak të emocionit të tyre të pastër.

Disponueshmëria e basteve online esports e ka bërë bast më të lehtë. Futbollistët mund të ndjekin dhe të bastojnë në garat e esports dhe faqet e internetit jashtë Italisë. Zbutja e ligjeve të basteve nuk mund të kishte ardhur në një moment më të mirë. Lojëra/bastet e sporteve është ndër industritë e pakta që gjetën një vijë të mirë në pandemi.

E ardhmja e basteve esports në Itali

Italia do të vazhdojë në të njëjtën trajektore si pjesa tjetër e botës në përqafimin e basteve esports gjithnjë e më shumë. Midis 2020 dhe 2021, numri i përdoruesve të internetit në vend u rrit me 1.1 milion. Një numër i shtuar i përdoruesve të internetit do të thotë se më shumë njerëz do të kenë mundësi të hyjnë në faqet e basteve të sporteve elektronike.

Nga 60 milionë banorë, 66.3% janë të moshës 15-64 vjeç. Kjo ka qenë një tendencë e vazhdueshme në Itali që nga viti 2002. Kjo do të thotë se numri i njerëzve brenda grupit të entuziazmit të basteve nuk do të ndryshojë. Ata që kalojnë kufirin pasi janë futur në bastet online esports nuk ka gjasa të ndalojnë. Sidomos duke pasur parasysh se ata mund të luajnë nga shtëpia edhe kur nuk janë shumë të lëvizshëm.

Për më tepër, gjithnjë e më shumë organizma po i njohin esportet si sporte aktuale. Kjo do të përkthehet që më shumë njerëz të shkojnë profesionistë dhe numri i garave do të rritet. Si rezultat, do të ketë më shumë baste për sportet elektronike për njësi të kohës.

Legjislacioni do të formësojë gjithashtu se si evoluojnë bastet e esports. Meqenëse shumë njerëz tashmë kanë vënë baste jashtë shtetit, ka kuptim vetëm që qeveria e Italisë të licencojë operatorët brenda kufijve të saj për të fituar të ardhura prej tyre. Më shumë operatorë brenda vendit do të rrisin numrin e lojtarëve.

eSports sot në Itali
A janë të ligjshme kazinotë në Itali?

A janë të ligjshme kazinotë në Itali?

Po dhe jo. Qesharake, apo jo?

Ligji italian penalizon të gjitha format e lojërave të fatit si në vende publike ashtu edhe në klube private. Megjithatë, ju mund të luani shumicën e lojërave të kazinosë pa shkelur asnjë ligj. Ja se si funksionon teknika interesante.

Ligji bën dallimin midis lojërave të fatit të pastër dhe lojërave të aftësive. Ka tolerancë për këtë të fundit, por e ndalon të parën. Megjithatë, i njëjti ligj shfajëson bastet sportive dhe lotaritë nga lista e lojërave të ndaluara.

Këto, dhe çdo formë tjetër e lojërave të fatit, rregullohen nga Administrata Autonome e Monopoleve Shtetërore (AAMS). Organi lëshon licenca, rregullon praktikën dhe dënon shkeljet me gjobë ose me burgim.

Por atëherë, shkeljet janë të vështira për t'u arritur.

Aktet e basteve në Itali

Ligji ka evoluar shumë nga ndalimi absolut në legjislacionin aktual pothuajse të lirë për të gjithë. Hapat e parë drejt legalizimit të gjerë filluan në vitin 2006. Anëtarë të tjerë të Bashkimit Evropian (BE) u ankuan se Italia po shkelte marrëveshjet tregtare të BE-së duke ndaluar disa operatorë të licencuar të punonin në territorin e saj.

Italia ngriti një mbrojtje duke përdorur ligjin e saj penal, por u shpall fajtore për mos raportimin paraprak të listës së faqeve të internetit të ndaluara në BE.

  • Një akt i vitit 2006 lejoi Shoqatën Evropiane të Tregtisë së Lirë (EFTA) dhe operatorët e basteve të BE-së të operonin në Itali në përputhje me dispozitat ligjore të vendit.

  • Akti i Financave (2007) hapi më tej fushën e lojës. I bëri lojërat me letra të aftësive të ligjshme. Dispozita ishte që ato të luheshin në një format turneu. Aksionet u vendosën gjithashtu të ishin të barabarta me tarifën e turneut. Texas Hold 'Em hyri fshehurazi në kllapa ligjore përmes këtij ligji. Lojërat me letra me fat si Punto Banco mbetën në të ftohtë. Por jo për shumë kohë.

  • Në shkurt 2011, Dekreti i Comunitaria lejoi lojëra poker dhe kazino me para të vërteta. Ajo gjithashtu zhvendosi tatimin nga qarkullimi në fitime. Kjo lëvizje e bëri fushën më fitimprurëse për operatorët e basteve. Lojërat e sapo legalizuara i nënshtroheshin një takse 20%, ndërsa lotaritë, lojërat e aftësive dhe bastet me kuaj u vendosën me një normë prej 3% për blerjet që ato shisnin.

  • Comunitaria gjithashtu ndihmoi bastet duke kërkuar që operatorët të paguajnë jo më pak se 90% të basteve si fitime. Për të kufizuar lojtarët nga tejkalimi, blerja për turneun e pokerit u kufizua në 250 € (281 USD sot. Shuma fillestare maksimale e aksioneve u caktua në 1000 € (1127 USD).

Legjislacioni i sporteve elektronike në Itali

E-sporti është një disiplinë relativisht e re sportive në të gjithë botën. . Si rezultat, Italia nuk ka lëvizur ligje për të rregulluar as vetë lojërat, as operatorët e basteve që ofrojnë baste online esports. Megjithatë, për shkak të natyrës së tyre, bastet esports kontrollohen nga ligjet italiane në internet, të cilat janë mjaft të strukturuara në krahasim me vendet e tjera në botë.

Rregulloret e formuluara në vitin 2006 preknin edhe lojërat e fatit në internet. Operatorët legjitimë nga vende të tjera u lejuan të ofrojnë në Itali, një lëvizje që pa rregullat e diskutueshme. Italia ndryshoi rregulloret e saj për t'u lidhur me traktatin e Komunitetit Ekonomik Evropian (EEC) dhe operatorët online nga jashtë u lejuan të ofrojnë lojëra me para reale në vend.

Rregulloret kërkonin që operatorët e tillë të merrnin një licencë nga AAMS. Për t'u kualifikuar për një licencë, një kompani duhej të certifikonte disa kritere. Ata duhej të kishin operuar në Evropë në dy vitet e mëparshme, duke menaxhuar një qarkullim prej të paktën 1,500,000 €. Ata gjithashtu duhej të paguanin një tarifë prej 350,000 € në AAMS, të ishin me bazë në një vend të BE-së dhe të inkorporoheshin si një kompani e kufizuar. AAM-të lëshojnë vetëm 120 licenca.

Bastet e sporteve funksionojnë sipas këtyre rregullave, duke pasur parasysh se shumica e bastevënësve që ofrojnë lojëra po ofronin tashmë shërbime të tjera të basteve sportive në vend.

A janë të ligjshme kazinotë në Itali?
Lojtarët e Italisë lojërat e preferuara esports

Lojtarët e Italisë lojërat e preferuara esports

Bastet italiane në esport preferojnë lojëra të ndryshme, të gjitha të informuara nga arsye të ndryshme. Shumica e lojtarëve preferojnë lojëra me të cilat janë njohur, ndërsa ka një segment që preferon aventurën e të provuarit të gjërave të reja. Sipas këtyre preferencave, bastorët në Itali si:

FIFA e-sport

Dashuria për futbollin ka qenë gjithmonë e egër në Itali. Një esport me temë futbolli do të ishte gjithmonë një hit. Ky madje debutoi nga skuadrat aktuale të Serie A (divizioni i lartë italian) Sampdoria dhe Roma.

Përfaqësuesit nga të dy skuadrat u takuan në një lojë, konkurrenca e së cilës në Kupën e Botës është rritur nga 26,000 dollarë në 2016 në mbi 500,000 dollarë në 2021. Ikona italiane në pension Andrea Pirlo është një tifoz i flaktë i FIFA-s. Zhvilluesit EA Sports punojnë shumë për ta mbajtur atë në gjendje të mirë çdo sezon.

Pro Evolution Soccer

Një tjetër rast i çmendurisë së futbollit. Lojtari italian Ettore 'Ettorito97' Giannuzzi ishte një nga lojtarët kryesorë që e rriti lojën.

Lojëra të tjera me gjuajtje të personit të parë dhe lojëra me shumë lojtarë Online Battle Arena (MOBA) pëlqehen në Itali thjesht për shkak të emocionit që kanë. Call of Duty (CoD), PlayerUnknown Battlegrounds (PuBG), League of Legends (LoL) dhe Halo janë të gjitha lojëra gjerësisht të njohura midis lojtarëve dhe bastorëve në Itali

Lojtarët e Italisë lojërat e preferuara esports
Metodat popullore të pagesës së basteve esport në Itali

Metodat popullore të pagesës së basteve esport në Itali

Italianët e duan komoditetin e tyre. Karta e kreditit ishte kohët e fundit mënyra më e preferuar e pagesës dhe është ende gjerësisht popullor. Sipas JP Morgan, shumica e transaksioneve kryhen dhe kryhen përmes celularit dhe aplikacioneve.

Më të njohurat e radhës janë kartat, me Visa dhe MasterCard që marrin pjesën e luanit. Shumica e këtyre kartave lëshohen nga PostePay dhe Cartasi. Të dyja janë aq të njohura sa ndonjëherë quhen thjesht si 'metoda pagese'

Më pas në radhë janë kuletat elektronike. Më të njohurit në këtë kategori janë PayPal dhe Trustly. Transfertat bankare përdoren gjithashtu në një shkallë më të vogël, kryesisht sepse kërkojnë më shumë kohë për të përpunuar pagesat në krahasim me metodat e tjera të përmendura më sipër.

Metodat popullore të pagesës së basteve esport në Itali
FAQ

FAQ

A janë të ligjshme bastet esport në Itali?

Po, esports është i ligjshëm në Itali. Ai mbulohet nga të njëjtat ligje që rregullojnë bastet online.

A mund të bastoj në një operator jashtë shtetit ndërsa jam në Itali?

Po, ju mund të bastni në një faqe interneti jashtë shtetit ndërsa jeni në Itali. Faqet jashtë shtetit duhet të regjistrohen në vend dhe të banojnë në një vend të BE-së.

Cilat janë sportet më të njohura për të bastuar në Itali?

FIFA dhe Pro-Evolution Soccer janë lojërat më të njohura për të vënë bast. Pas tyre janë Fortnite, LoL, PuBG, CoD, Dota 2 dhe Halo.

Cilët janë lojtarët më të mirë italianë të esporteve për të vënë bast?

Andrea Mengucci i Pro-Magic, Riccardo "Reynor" Romiti i StarCraft II, Alessandro "stermy" Avallone i FIFA-s dhe Ettorito97 i PES janë bastet më të njohura bazuar në fitimet e tyre të kaluara në garat kryesore.

Cilat mënyra pagese pranohen në bastet italiane të sporteve?

Shumica e sajteve pranojnë të gjitha mënyrat kryesore të pagesave ndërkombëtare. Më të njohurat janë pagesat me celular, pagesat me kartë (Kredi, Visa dhe MasterCard), kuletat elektronike (PayPal dhe Trustly dhe transfertat bankare në internet.

Cila është mosha e ligjshme e lojërave të fatit në Itali?

Për të marrë pjesë në baste kazino, sportive dhe esports në Itali, duhet të jeni 18 vjeç e lart.

Si mund të bastoj në esports?

Drejtohuni te një faqe interneti që ofron baste esports. Ka baste të ndryshme si fituesi i përgjithshëm dhe dukuritë në lojë. Bastet vendosen në mënyrë të ngjashme me ato të sporteve të rregullta. Ju duhet një bilanc bastesh për të luajtur për para të vërteta.

FAQ