Udhëzuesi juaj për shanset e basteve në Esports

Supozoni se po planifikoni të filloni bastet në lojërat tuaja të preferuara eSports, duke kuptuar se si funksionojnë shanset do të jetë një parakusht për baste të suksesshme. Do të ishte e kotë të vihej bast në lojëra pa marrë parasysh se cila ka shanse më të larta për të fituar. Por ndonjëherë, mund të jetë e pamundur të përcaktohet se cila skuadër ka gjasa më të larta për të fituar. Këtu hyjnë shanset.

Bookmakers përdorin shanset për të përfaqësuar gjasat që një ngjarje të ndodhë. Shanset gjithashtu ndihmojnë bastuesit të përcaktojnë lojërat me një probabilitet më të lartë për të fituar. Kur më të mirët vënë bast për ekipet që duan të fitojnë, ata mund të përcaktojnë fitimet e tyre të mundshme.

Bastet CSGO janë mjaft të njohura këto ditë. Një arsye kryesore pse bastet csgo janë kaq të njohura është se vetë loja është shumë e popullarizuar. CSGO gjithashtu ka një skenë masive të sporteve elektronike me zhurmë të çmendur dhe grupe çmimesh që rregullisht tejkalojnë gjysmë milioni dollarë. CS: Garat GO janë disa nga ngjarjet sportive më emocionuese dhe njerëzve u pëlqen të vënë bast mbi to.

Shfaq më shumë

Kur flasim për qitës në vetën e parë, ndoshta loja e parë që na vjen ndërmend është Call of Duty. Shumë njerëz e konsiderojnë këtë lojë esport si pionierin për gjuajtësit në vetën e parë. COD është gjithashtu një nga lojërat më të njohura, me miliona lojtarë nga e gjithë bota që luajnë rregullisht Call of Duty. Tonelata më shumë lojtarë po hyjnë në Call of Duty pasi një lojë e re lëshohet çdo vit.

Shfaq më shumë

Gjatë viteve të fundit, ka pasur një rritje masive të njerëzve që kanë filluar të futen në baste për lojëra esports si League of Legends. Një nga faktorët kryesorë që kontribuan në këtë ishte mbyllja e ngjarjeve të rregullta sportive për shkak të Covid 19.

Shfaq më shumë

Dota 2 është padyshim loja më e njohur e esports, me disa milionë lojtarë aktivë. Së bashku me ata lojtarë aktivë, ka shumë njerëz të tjerë që ishin lojtarë të rregullt të Dota 2, por tani shikojnë vetëm ngjarje esports për Dota. Njerëzit nga të dyja këto komunitete kanë filluar të futen në baste esports për shkak të asaj se sa emocionuese janë.

Shfaq më shumë

Nëse keni kohë që luani videolojëra ose jeni njohur me video lojërat simuluese sportive, atëherë me siguri e dini se çfarë është FIFA. FIFA është padyshim loja më e njohur e simulimit sportiv atje, me qindra mijëra lojtarë që luajnë rregullisht lojën.

Shfaq më shumë

Valorant filloi me një nga strategjitë më të mira të marketingut që dikush ka parë ndonjëherë. Ishte aq i suksesshëm sa miliona lojtarë filluan ta luanin lojën edhe para se të dilte nga faza beta. Me shpejtësi deri sot, baza e lojtarëve për Valorant është ende e fortë. Loja gjithashtu ka një skenë masive esports, me ngjarje të mëdha çdo vit.

Shfaq më shumë

Nëse keni luajtur lojëra FPS gjatë gjithë jetës tuaj, ndoshta nuk keni dëgjuar për këtë lojë. Sidoqoftë, do të habiteshit kur dëgjoni se Age of Empires është një video lojë super popullore. Age of Empires ka gjithashtu skenën e vet të esports, me ngjarje esports që zhvillohen rregullisht.

Shfaq më shumë

Nisja për Rainbos Six Siege nuk ishte aq e mrekullueshme, për të thënë të paktën. Sidoqoftë, loja ka ndryshuar shumë që nga fillimi i saj. Ka arritur të fitojë shumë tërheqje. Tani ka ardhur në pikën që ekziston një skenë masive e sporteve kushtuar R6.

Shfaq më shumë
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter

Gjithçka që duhet të dini për shanset e basteve esports

Por nuk keni pse të shqetësoheni nëse ndiheni konfuz. Ky udhëzues do t'ju ndihmojë të kuptoni se si funksionojnë shanset e basteve esports për t'u siguruar që të merrni një vendim të informuar kur bëni baste.

Me popullaritetin e lojërave esports, kumarxhinjtë duhet të kuptojnë se si të bastojnë në ekipe të ndryshme. Megjithatë, bastet e suksesshme do të ishin të mundshme vetëm nëse ata dinë disa këshilla për bastet esports. Një nga këshillat më kritike është të kuptoni se si funksionojnë shanset e basteve esports.

Shanset e basteve sportive ndihmojnë më të mirët të përcaktojnë ngjarjet që kanë një probabilitet të lartë për të ndodhur. Këtu, ju keni dy lojëra me dy ngjarje të mundshme pasi të keni luajtur. Puna është se njëra skuadër do të fitojë ndërsa tjetra do të humbasë. Ndërsa të dyja skuadrat mund ta fitojnë ndeshjen, ka një që ka shanse më të larta për të fituar.

Si llogariten shanset e esports?

Prodhuesit e basteve elektronike esport përdorin faktorë të ndryshëm si historia e ekipeve, forma, personazhet e disponueshëm, ndër të tjera, për të llogaritur shanset.

Megjithatë, sigurohuni që të kaloni nëpër disa këshilla bastesh esports për të mësuar se si të përdorni shanset për të vendosur baste të suksesshme. Nëse është e mundur, vizitoni faqet e tjera të basteve esports për të parë shanset që u kanë dhënë skuadrave që ju jeni të interesuar të vini bast.

Blerja në linjë do t'ju ndihmojë të dini se çfarë parashikojnë rezervistët e tjerë për një lojë dhe ju mund ta përdorni atë informacion për të vendosur baste të suksesshme. Ju gjithashtu mund të kërkoni një dyqan të linjës faqet e basteve esports që do t'ju ofrojë pagesat më të mira nëse fitoni. Le të zbulojmë tani se si funksionojnë shanset e basteve esports.

Shpjegohen shanset e basteve sportive

Si funksionojnë shanset e basteve në eSports?

Kur vini baste në lojëra esports, shikimi i shansetve mund të ndihmojë me informacione të dobishme. Shanset e basteve mbështeten në probabilitetin për të përcaktuar se cili ekip ka të ngjarë të fitojë.

Nëse shanset favorizojnë rezultatin e një ekipi të caktuar, skuadra ka një probabilitet të lartë për të fituar. Nga ana tjetër, nëse shanset nuk favorizojnë rezultatin e një ekipi, skuadra ka një probabilitet të ulët për të fituar.

Për shembull, ne mund të përdorim numra për të përcaktuar probabilitetin që një ekip të fitojë. Le të themi se keni dy ekipe, A dhe B, ku ekipi A ka shanse 1/2 dhe ekipi B ka 2/1.

Kur vini bast, do të dini se skuadra A ka një probabilitet më të lartë për të fituar se skuadra B. Skuadra A ka një probabilitet 66.7% për të fituar ndërsa skuadra B ka një probabilitet 33.3% për të fituar. Megjithatë, shuma që do të fitoni kur vini bast në një ekip të caktuar për të fituar do të ndikohet shumë nga shanset.

Reklamuesit e basteve përfitojnë nga lojtarët e basteve që nuk tregojnë interes të madh se si shanset ndihmojnë në përcaktimin e probabilitetit. Ekipi juaj i preferuar mund të jetë i dobëti, kështu që bastet që ata të fitojnë do të ishte një avantazh për lojtarët. Shanset janë që skuadra juaj ka një shans të lartë për të humbur sesa për të fituar. Ne do të diskutojmë më tej se si të lexoni dhe kuptoni shanset në mënyrë që të mund të bastni me mençuri.

Llojet e shanseve për eSports

Kur bashkoheni në faqet e basteve eSports, ka të ngjarë të hasni shanse të shfaqura në formate të ndryshme. Rajoni dhe popullariteti i gjasave do të përcaktojnë këto formate. Për shembull, shumica e bastebërësve do t'i shfaqin shanset e tyre në tre formate të ndryshme. Të tre format janë:

  • Shanset dhjetore
  • Shanset thyesore
  • Shanset amerikane

Shumica e rezervistëve preferojnë përdorimin shanset dhjetore sepse bastorët i kanë të lehtë për t'u kuptuar në shumicën e pjesëve të botës. Megjithatë, faqet e basteve në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA nuk përdorin shanse dhjetore. Nëse jeni nga një rajon tjetër dhe vizitoni SHBA ose MB, do t'ju duhet të njiheni me shanset e tyre të basteve për të vendosur baste.

Shanset e fraksionit bëjnë mënyrën më të vjetër të paraqitjes së shanset. Shanset e fraksionit u përdorën në lojërat e fatit të garave me kuaj dhe mbeten të njohura në MB dhe Irlandë. Kur përdorni shanset e fraksioneve për të bastuar në lojërat e esports, të dy skuadrat do të kenë fraksione të ndryshme që përfaqësojnë probabilitetet për të fituar. Ju duhet të bëni mirë llogaritjen tuaj për të njohur ekipin tuaj të preferuar dhe për të fituar nëse vendosni bast në të.

Shanset amerikane ekzistojnë në Amerikën, por ndonjëherë mund t'i gjeni të përdorura në Kanada. Ju mund t'ju duken të hutuar shanset amerikane, veçanërisht nëse vini nga rajone të tjera. Megjithatë, sapo të kuptoni se si funksionojnë, mund të habiteni kur të kuptoni se ato janë më të lehtat për t'u përdorur.

Le të zbulojmë tani se si të lexojmë dhe kuptojmë tre formatet e basteve eSports. Do të mësoni gjithashtu të përdorni koeficientët për të përcaktuar skuadrat e preferuara dhe shumën për të fituar pas basteve.

Si të lexoni shanset e basteve në eSports

Cilat janë shanset dhjetore?

Kur përdorni shanset dhjetore për të vënë bast, duhet të shumëzoni shumën që vendosni bast (aksionet) me kuotat. Le të themi ekipi juaj i preferuar A ka shanset e shfaqura si 2.1. Kur vini bast në ekipin A për të fituar me një aksion prej 10 dollarësh, pagesa juaj totale do të jetë 21 dollarë.

Ju mund të llogaritni probabilitetin tuaj të fitimit duke përpunuar përqindjen e të dy skuadrave. Mund të arrini në përqindje duke e pjesëtuar një me shanset e një ekipi, ato shumëzohen me 100. Për ekipin A, përqindja e fitimit është (12.1) x 100=47.6%.

Shanset e fraksionit

Nëse skuadra juaj e preferuar ka shanse 1/2 dhe ju vendosni një bast me 10 dollarë që skuadra të fitojë, pagesa juaj totale do të jetë (2÷1) x 10 dollarë = 20 dollarë. Për të gjetur përqindjen fituese të ekipit tuaj të preferuar, ju merrni numëruesin dhe pjesëtoni me totalin e numëruesit dhe emëruesit dhe shumëzoni rezultatet me 100. Për shembull, përqindja e fitimit të ekipit tuaj të preferuar është (1÷3) x 100=33.3%

Si funksionojnë Shanset Amerikane?

Shanset amerikane vijnë me numra tek pozitivë ose negativë. Për shembull, ekipi juaj mund të ketë shanse +200. Kjo do të thotë se nëse vini bast me 100 dollarë, do të merrni një pagesë prej 200 dollarësh sapo skuadra të fitojë.

Me shanse të pafavorshme, numrat e shfaqur nënkuptojnë shumën që do të vendosni për të fituar 100 dollarë. Për shembull, nëse ekipi juaj kishte shanse prej -200, shuma e aksioneve do të jetë 200 dollarë për të fituar 100 dollarë.

Si funksionojnë shanset e ndryshme të sporteve elektronike sipas zhanrit

Kur mësoni se si të vini bast në eSports, duhet të kuptoni se si funksionojnë shanset e eSports. Le të analizojmë lojëra të ndryshme për të zbuluar se si funksionojnë shanset e tyre.

MOBA

Lojërat MOBA (Multiple Online Battle Arena) kanë tre shfaqje të rëndësishme të gjasave. Shanset mund të shfaqen në faqet e basteve në formatet dhjetore, fraksionale ose amerikane. Sigurohu kuptojnë turneun dhe pjesëmarrësit përpara se të vendosni bastet tuaja.

Formatet e ndryshme të përdorura për të shfaqur koeficientët do të ndikojnë në mënyrën se si vini bast. Nëse jeni duke përdorur versionin amerikan, duhet të kuptoni ndryshimin midis dy gjasave që shfaqen me një shenjë pozitive dhe negative. Ju mund të përdorni tre formate për të përcaktuar probabilitetin që ekipi juaj të fitojë.

Betejë mbretërore

Kur vini bast në Battle Royale, duhet të zhvilloni një strategji për t'ju ndihmuar të fitoni. Ju konsideroni një ekip ose lojtar që ka një histori të fitimit të disa ndeshjeve. Shanset e disponueshme do t'ju udhëzojnë të dini se cili ekip ose lojtar ka një përqindje më të lartë të fitimit. Këtu do të gjeni shanset e shfaqura në të tre formatet - formatet dhjetore, fraksionale dhe amerikane.

Lojërat Battle Royale janë CoD: Warzone dhe PUBG.

Nëse jeni në MB duke vënë baste në Battle Royale, shanset tuaja do të shfaqen në formate të pjesshme. Për shembull, nëse jeni duke vënë bast në një Call of Duty: Warzone lojë, dy skuadrat që luajnë do të kenë shanset e shfaqura në formate të pjesshme. Në varësi të rajonit tuaj, mund të merrni edhe shanse të shfaqura në format dhjetor ose amerikan.

FPS

Lojërat me revole në personin e parë (FPS) kanë shanse të shfaqura në të tre formatet. Kur vini bast në lojërat FPS, merrni parasysh të kërkoni lojëra me shanset më të mira dhe një përqindje të lartë fitimi. Ju mund të bastni në lojërat FPS si Battlefield, Call of Duty: Warzone, Team Fortress 2, Trima, ndër disa të tjera.

Lojëra sportive

Kur vini baste në lojërat sportive eSports, loja më e njohur është loja eSports FIFA. Gjëja e mirë është se nëse jeni entuziast i FIFA-s, do të kënaqeni me bastet në eFIFA pasi shfaqja e çuditshme është e ngjashme me atë të futbollit të vërtetë. Kur bëni baste, kërkoni skuadra me cilësi konkurruese.

Do të zbuloni se shanset do të shfaqen në tre formate në varësi të rajonit tuaj. Nëse doni të dini se cili ekip ka një shans më të lartë për të fituar, shfaqja e çuditshme do t'ju udhëheqë mirë. Ju gjithashtu mund të bëni llogaritjet tuaja për të ditur shumën që do të fitoni pas basteve për një ekip të caktuar.

RTS

Strategjia në kohë reale (RTS) përfshin disa lojëra, duke përfshirë Epoka e Perandorive II ose Starcraft II. Shfaqja e koeficienteve varet nga lojërat dhe rajonet ku bastorët mund t'i përdorin ato.

Bastorët mund të gjejnë shanset e shfaqura në formate dhjetore, fraksionale ose amerikane. Dikush duhet të ketë një interes të madh për shanset pasi ata mund të njohin skuadrat ose lojtarët me një probabilitet të lartë për të fituar. Shanset do të ndihmojnë gjithashtu më të mirët të përcaktojnë pagesat e tyre në rast se fiton i preferuari i tyre.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi