Çfarë janë trajnerët e sportit dhe çfarë bëjnë ata?

Lajme

2022-12-22

Eddy Cheung

Nëse jeni të interesuar për sportet elektronike, mund të keni vënë re një postim për një trajner në një universitet ose një organizatë më të vogël, bazë. Ju mund të pyesni veten: "Çfarë janë trajnerët e esports ose trainimi i esports, dhe pse janë kaq të rëndësishëm për industrinë e lojërave?"

Çfarë janë trajnerët e sportit dhe çfarë bëjnë ata?

Një ekip i suksesshëm esports ka një trajner të përkushtuar që i ndihmon ata të hartojnë strategji, të vlerësojnë kundërshtarët, të ndërtojnë unitetin e ekipit, të rrisin moralin, të udhëheqin lojtarët individualë dhe të fitojnë turne. Për rezultate maksimale, trajnerët e esports bashkëpunojnë me drejtuesit e esports dhe analistët e esports.

Çfarë është eSports Coaching?

Stërvitja në esport përfshin ofrimin e ekspertizës, hartimin e strategjive dhe nxitjen e kohezionit midis lojtarëve. Si ekip, ata duhet të punojnë në komunikimin e tyre, aftësitë e lojës dhe aftësinë për të hequr dorë nga çështjet personale dhe për t'u përqëndruar në ekip. Ata duhet të bëjnë gjëra për të forcuar rregullisht lidhjet e tyre me njëri-tjetrin.

Këtu, ne do të diskutojmë nëse punët e trajnerit esports janë apo jo rruga e duhur për ju, si dhe detyrat e sakta të një trajneri esports, se si ato detyra mund të ndryshojnë në varësi të madhësisë së ekipit, llojit të lojës që stërvitet. dhe faktorë të tjerë.

Përgjegjësitë e trajnerëve të eSports

Në eSports, fokusi kryesor i trajnerit është te ekipi dhe jo te lojtarët individualë, siç do të ishte për një menaxher konvencional. Suksesi do të rezultojë nga aftësia e rritur e atletëve në fushë dhe eliminimi i streseve josportive, si problemet fizike dhe ngarkesat emocionale.

Një trajner i esports është përgjegjës për detyrat e mëposhtme:

  • Përcaktoni gjendjen e meta dhe përdorni atë informacion për të zhvilluar plane fituese që përdorin aftësitë e ekipit tuaj.
  • Rritja e komunikimit lojtar me lojtar. Është e mundur të arrihet ky qëllim përmes ushtrimeve të krijimit të ekipit dhe analizës së pamjeve të lojës për të dalluar raste vendimtare të keqkomunikimit.
  • Përdorni teknika të ndryshme për të mbajtur humorin e ekipit tuaj dhe për t'u dhënë atyre një mentalitet fitues në fushë.
  • Njihuni me problemet e një lojtari dhe ofroni këshilla për ato shqetësime, në mënyrë që ata të mund të fokusohen në lojën e tyre pa u shpërqendruar.
  • Sigurohuni që ekipi të ketë gjithçka që i nevojitet përpara se të niset në një udhëtim. Duke iu referuar fanellave të lojtarëve, pajisjeve të sponsorëve dhe artikujve të tjerë me logon e ekipit.
  • Vendosni gara miqësore midis skuadrave për t'u dhënë atyre mundësi shtesë për të përmirësuar aftësitë e tyre.
  • Bashkëpunoni me menaxherët e klubit për të vendosur se në cilat turne do të merrni pjesë. Nëse trajneri është punonjës, sigurohuni që lojtarët, dorëheqja e të cilëve kërkohet të kenë marrë shërbime të mjaftueshme nga ekipi për të garantuar largimin e tyre.
  • Nëse ka ndonjë të tillë, bashkëpunoni me analistët e ekipit për të ekzaminuar statistikat e hollësishme të lojës dhe llogaritë lojë-pas-luaj për të zbardhur dobësitë më të dukshme të ekipit. Analistët e ekipit do të bashkëpunojnë gjithashtu me menaxhmentin e ekipit për të studiuar konkurrencën dhe për të përcaktuar se si të përgatiten më mirë për ndeshjet e ardhshme.

Kjo është një përmbledhje mjaft e detajuar e detyrave të trajnerëve të eSports, por është e rëndësishme të mbani mend se ngarkesa e trajnerit mund të zgjerohet ose zvogëlohet në varësi të fushëveprimit të biznesit që do të hapet nga klubi.

Këtu, ne do të shtjellojmë se çfarë bëjnë trajnerët e eSports për t'i sqaruar ato.

Zhvillimi dhe Analiza e Strategjisë së Ekipit

Si trajner, duhet të përpiqeni për një përqindje maksimale të fitores. Në këtë mënyrë, të gjithë fitojnë - klubet dhe lojtarët. Prandaj, një nga qasjet më të mëdha për të arritur këtë qëllim është angazhimi i një ekipi të nivelit të lartë me strategji të shkëlqyera.

Merrni si shembull MMORPG League of Legends popullore. Ka mbi 150 personazhe që mund të luhen, 180 pajisje, pesë role lojtarësh, pesë rrugë rune, 55,000+ ndërrime rune dhe përditësime të lojës çdo dy javë, së bashku me një kampion të ri ose të përditësuar çdo muaj apo më shumë. Ka shumë për të menduar për sa i përket strategjisë, me vendosjen për personazhet, runet dhe ndërtimet.

Plus, ka një zonë gri të përfshirë. Çdo aspekt i lojës, nga kampionët e zgjedhur deri te artikujt e krijuar deri tek hedhja e runes, duhet të jetë mjaft fleksibël për t'u përshtatur me aftësitë e palës tjetër, aftësitë e lojtarit dhe rrethanat e lojës. Nëse skuadrës tjetër i mungon një kampion kryesor i aftë për të shkaktuar dëme magjike, për shembull, skuadra jonë mund të zgjedhë të vrapojë tre kampionë me tanke dhe të ndryshojë strukturën tonë për të përmirësuar neglizhimin e dëmtimit fizik (të njohur si forca të blinduara).

Ky është një ilustrim shumë themelor se si lojtarët mund të personalizojnë mekanikën e lojës. Veprimet e mundshme të secilit lojtar brenda kontekstit të një strategjie më të madhe janë një komponent tjetër. Një fokus kryesor i lojërave si Counter-Strike: Global Offensive dhe Valorant është te ky mekanik.

Përdorni hartën Valorant Haven si shembull dhe përqendrohuni në anën sulmuese. Faktorët kryesorë dallues midis skuadrave, përveç kompetencës së lojtarëve të tyre, janë personazhet që ata zgjedhin të luajnë, armët që blejnë dhe roli që këta faktorë luajnë në strategjinë e përgjithshme të ekipit.

Në një lojë si Valorant, ata janë të destinuar të dështojnë nëse ekipi nuk zbaton një strategji të zgjuar. Është në dorën e trajnerit të zbatojë këtë plan, pasi ata janë më pak të investuar emocionalisht në lojë sesa lojtarët dhe mund të shohin pamjen e madhe.

Zhvillimi i pikave të forta të ekipit aktual

E thënë thjesht, suksesi i një lojtari në këtë është drejtpërdrejt proporcional me atë se sa mirë luajnë. Është një situatë e favorshme: sa më shumë arrijnë, aq më shumë njerëz përshtaten dhe aq më shumë para fitojnë të gjithë.

Trajneri shpesh organizon përplasje ose përplasje për t'i ndihmuar lojtarët të përmirësohen. Për të provuar taktika dhe plane të reja në një mjedis të ngjashëm me lojën, pa presionin e konkurrencës reale, disa sporte ofrojnë lojëra ekspozuese kundër ekipeve me cilësi të ngjashme. Shpesh nuk ka asnjë interes në asnjë nga rezultatet e këtyre garave.

Një paralajmërim me sharjet është se pala tjetër mund të parashikojë dhe të përgatitet për planin tuaj nëse e përdorni atë.

Është përgjegjësi e trajnerit të lehtësojë komunikimin efektiv midis anëtarëve të ekipit. Ushtrimet e krijimit të ekipit, kushtimi i vëmendjes se kur duhet të flasë një lojtar i heshtur dhe njohja e shfaqjes së tensioneve në rritje midis lojtarëve dhe adresimi i tyre përpara se ato të përshkallëzohen janë të gjitha mjete efektive për këtë qëllim.

Qëndrimi dhe përqendrimi i ekipit

Ky është një konsideratë thelbësore për ekipet konkurruese dhe hyrjet në turne. Ndryshe nga përleshjet, aksionet janë shumë më të larta në lojërat reale dhe rezultatet shpesh ndikojnë drejtpërdrejt në ROI për kompanitë që paguajnë faturën si për lojtarët ashtu edhe për trajnerin.

Nëse skuadra nuk mund të performojë në mënyrë adekuate në këto lojëra, trajneri mund të shkarkohet, lojtarët mund të humbasin pozicionet e tyre fillestare dhe organet mund të ulin pagat e tyre. Detyrimi është i trajnerit që të parandalojë që këto rrëshqitje të mos i bëjnë lojtarët të hedhin poshtë punën e tyre.

Shërbimi më i mirë i interesave të kompanisë

Ashtu si me çdo biznes tjetër, organizatat profesionale të esporteve duhet të sigurojnë që do të fitojnë një fitim nga investimet e tyre. Këto do të ishin investime me maturim më të gjatë dhe fitime financiare të parashikuara për biznesin.

Natyrisht, si trajner i sporteve elektronike, ju do të dëshironit që lojtarët tuaj të japin performancën e tyre më të mirë në gara, në mënyrë që të fitojnë ekspozimin më të madh të mundshëm. Megjithatë, trajneri herë pas here ofron këshilla gjatë disa garave në të cilat do të marrë pjesë një skuadër e esports. Një skuadër e nivelit të lartë nuk duhet të humbasë kohë dhe para duke konkurruar në një ngjarje të nivelit më të ulët, kur në vend të kësaj ata mund të ushtrohen për një garë të nivelit më të lartë.

Ose ekipi do të marrë publicitet pozitiv në këmbim, duke çuar në një avantazh të qetë, por të rëndësishëm në planin afatgjatë në atë fushë. Mund të jetë një ngjarje bamirësie ku lojtarët mund të sjellin donacione për kauzën e zgjedhjes së tyre dhe skuadra merr një shtyp pozitiv. Megjithëse menaxheri i përgjithshëm dhe menaxhimi i ekipit janë normalisht përgjegjës për këto vendime, një trajner mund të përfshihet në biseda të tilla.

Së fundmi, paga e trajnerit të eSports duhet të justifikohet nga përfitimet që ai i ofron kompanisë. Nëse nuk e bëjmë këtë, do të duhet të bëjmë rregullime në fund të ekipit tonë.

A duhet të filloni të shikoni në punët e stërvitjes në eSports?

Duhet të bëni disa konsiderata përpara se të vendosni nëse do të ndiqni ose jo stërvitjen e esports. Në këtë pjesë, ne do t'i kalojmë shpejt këto konsiderata, në mënyrë që të vendosni nëse të qenit trajner është zgjidhja e duhur për ju.

Respekt Komandues

Shkalla në të cilën ju respektoni lojtarët e tjerë është vendimtare. Nëse jeni një lojtar dhe mund të vlerësoni gjithë punën e palodhur që bëjnë lojtarët, do ta merrni këtë. Mund ta keni më të lehtë nëse keni përvojë të mëparshme si lojtar konkurrues, veçanërisht në një nivel të lartë.

Megjithatë, ka shumë komponentë shtesë për një person të respektuar. Merrni parasysh nëse i trajtoni atletët tuaj me respekt duke ruajtur pozicionin tuaj të kontrollit. Ju duhet të qëndroni në pozicionin tuaj dhe të mbroni pozicionin tuaj pa e humbur gjakftohtësinë ose pa u futur në zënka të shpeshta.

A jeni gati të mbroni skuadrën tuaj nga bota e jashtme dhe t'i jepni përparësi lojtarëve tuaj mbi gjithçka tjetër? Sa mirë e kuptoni qëllimin përfundimtar të ekipit dhe sfidat me të cilat përballen për ta arritur atë?

Të gjithë drejtuesit, por sidomos të gjithë trajnerët, duhet t'i kenë këto cilësi. Trajnerët si në sportet tradicionale ashtu edhe në esports duhet të gjejnë një ekuilibër midis të qenit të afrueshëm dhe respektimit të skuadrës së tyre.

Njohuri të forta për lojërat dhe lojërat konkurruese

Ashtu si një trajner sportiv tradicional, një trajner i eSports duhet të jetë i përgatitur mirë si në lojën ashtu edhe në peizazhin konkurrues. Është e vështirë të konceptosh një trajner basketbolli që nuk është i apasionuar pas lojës. E njëjta gjë është e vërtetë për trajnerët në esports (megjithëse, si në sportet tradicionale, kjo është vetëm ndonjëherë rasti për menaxhmentin).

Një gjë tjetër që ju nevojitet është njohja me konkurrencën lokale. Mund të kishit luajtur në një nivel më të ulët për të përfituar nga kjo, por kjo ju ndihmon. Në vend të kësaj, ju duhet të mësoni gjithçka që duhet të dini për skenën konkurruese, duke përfshirë terrenin e lojës, meta-në gjithnjë në ndryshim, sfidat me të cilat përballen lojtarët dhe hapat që duhet të ndërmerren që një ekip të ketë sukses.

Efektiviteti i stërvitjes dhe aftësia juaj për të ndihmuar ekipin tuaj do të përmirësohet nëse ndiqni këshillat në paragrafin e dytë deri në fund. Për të gjetur një zgjidhje për këtë problem, do t'ju duhet të kaloni shumë kohë duke mësuar rreth mjedisit. Megjithatë, me punë të palodhur dhe vetëdisiplinë, çdokush mund të kalojë nga një fillestar i plotë në një kandidat për një pozicion trajneri.

Mendimet Përfundimtare

Ju mund të argumentoni se punët e stërvitjes në eSports janë karriera e re "ajo" për lojtarët që duan të bëjnë jetesën duke bërë atë që duan. Sidoqoftë, mbani mend se do t'ju duhet të bëni pak kohë dhe përpjekje përpara se të mund ta quani veten një trajner esports dhe të merrni përsipër detyrat e trainimit të eSports. Ai kërkon kohë dhe kërkon punë intensive. Çelësi për të qenë një lojtar i shkëlqyer është të specializoheni në një aktivitet. Shikimi i lojtarëve profesionistë dhe garat e esports, mund të mësoni shumë rreth meta të lojës dhe detaje të tjera.

Një trajner esports mund të fitojë nga 20,000 dollarë deri në 152,000 dollarë në vit, kështu që është e qartë se ky është një opsion profesional i zbatueshëm. Nëse keni atë që duhet për të bërë atë që bëjnë trajnerët e eSports, mund të jetë një moment i mrekullueshëm për të nisur një karrierë si trajner esports nëse kjo është diçka për të cilën keni menduar.

Të rejat e fundit

Bazat e basteve Fortnite
2023-03-30

Bazat e basteve Fortnite

Lajme

Promocion i kazinosë

1xBet:Deri në 1500 € + 150 rrotullime falas
Luaj tani
22BET
22BET:Deri në 600 dollarë
Loot.bet
Loot.bet:Merrni bonusin tuaj të depozitës prej 100 €

Mos i humb këto oferta me bonus

1xBet
1xBet
Metodat e depozitimit
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Merr bonusin1xBet komento
22BET
22BET
Metodat e depozitimit
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Merr bonusin22BET komento
Loot.bet
Loot.bet
100 € Bonus depozite
Metodat e depozitimit
SkrillMasterCardVisaTrustlyNeteller
Merr bonusinLoot.bet komento
Close