Përdorimi i kriptomonedhave për bastet e sporteve

Crypto Betting

2022-11-10

Kriptovalutat kanë qenë në buzët e shumë njerëzve për një kohë tani. Sa më shumë njerëz mësojnë për këto monedha dixhitale, aq më shumë bëhen entuziastë për përdorimin e tyre për biznes dhe çështje personale. Megjithatë, si çdo gjë tjetër e mirë, bastet e kriptomonedhave kanë anën e tyre të errët, veçanërisht kur i përdorni për baste eSports. 

Përdorimi i kriptomonedhave për bastet e sporteve

Për entuziastët e basteve që mendojnë të zhvendosen nga monedhat fiat, është thelbësore të kuptojnë të mirat dhe të këqijat e lojërave të fatit me këto monedha dixhitale. Fatmirësisht, kjo përbën thelbin e këtij artikulli.

Të mirat e lojërave të fatit me kriptomonedha

Privatësia

Të apasionuarit pas basteve në internet e dinë se në përgjithësi ekziston një përzgjedhje e mirë e opsioneve të pagesës, nga kartat e debitit dhe kreditit deri te kuletat elektronike dhe kartat me parapagesë. Megjithatë, një çështje e spikatur që këto metoda pagese nuk mund të garantojnë është anonimiteti ose privatësia e plotë. Me fjalë të tjera, kumarxhinjtë duhet të zbulojnë disa të dhëna personale kur i përdorin këto metodat e depozitimit

Për shembull, supozoni se përdoruesi nuk i ndan të dhënat e tij me ofruesin e lojërave (si në rastin e kuletave elektronike). Në atë rast, ata duhet të paktën të ndajnë një pjesë të informacionit të tyre personal/financiar me ndërmjetësit ose palët e treta.

Me kriptovalutat, të gjitha transaksionet mbeten anonime. Niveli i privatësisë që marrin lojtarët e sporteve elektronike dhe lojtarët e tjerë në internet kur përdorin Bitcoin, Ethereum, Litecoin ose çdo kripto tjetër është thjesht e pakrahasueshme. Banorët në vendet ku lojërat e fatit janë të ndaluara preferojnë kriptovalutat për të siguruar që aktivitetet e tyre në internet të jenë të pagjurmueshme.

Transaksione të shpejta

Të gjithë lojtarët e basteve pëlqejnë të jenë në gjendje të depozitojnë në llogarinë e tyre të basteve eSports në internet menjëherë dhe të fillojnë të bastojnë menjëherë. Në fund të fundit, kjo është arsyeja që njerëzit regjistrohen me libra sportive dhe platforma të tjera të lojërave të fatit në internet. Prandaj, mund të jetë shumë zhgënjyese të presësh për të vënë bast vetëm sepse një depozitë nuk është përpunuar. 

Ndërsa shumica e metodave të pagesës janë të shpejta, transaksionet me kripto janë të menjëhershme. Përveç kësaj, asnjë palë e tretë nuk është e përfshirë në përpunimin e pagesave kripto, si me kartat e kreditit dhe kuletat elektronike. Kjo shkurton kohën e transaksionit.

Siguri e rritur

Shumica Faqet e basteve eSports e marrin sigurinë aq seriozisht saqë ata investojnë shumë në teknologjitë solide të kriptimit SSL për të siguruar që të dhënat financiare të klientëve të jenë të mbyllura dhe të mbyllura. Sidoqoftë, kriptovalutat e çojnë sigurinë e të dhënave në një nivel krejtësisht të ri duke përdorur atë që njihet si teknologjia blockchain, e cila është superiore ndaj kriptimit SSL.

Nuk ka kufizime për vendndodhjen

Disa zgjidhje pagesash kufizojnë transaksionet në faqet e basteve online të eSports në juridiksione ose vende të caktuara. Në disa raste, opsionet e pagesës ose monedha e përdorur në një vend mund të mos mbështeten nga platforma e lojërave të fatit. 

Për më tepër, ka vende ku bastet dhe lojërat e fatit në internet, në përgjithësi, janë të ndaluara, edhe pse një platformë e lojërave të fatit në det të hapur do të pranonte ende kumarxhinj nga ato vende. Bastet me kriptovaluta u mundësojnë lojtarëve që të kapërcejnë të gjitha këto kufizime, duke i lejuar ata të bastojnë pavarësisht vendndodhjes.

Bonuse dhe promovime të specializuara

Shumë Faqet e basteve eSport ofrojnë bonuse dhe promovime synon posaçërisht lojtarët që depozitojnë me kriptovaluta. Ndërsa këto të mira ndryshojnë nga libri sportiv në libër sportiv, një konstante është se bastorët duhet të përdorin një kriptomonedhë për t'u kualifikuar për këto bonuse. 

Kjo inkurajon kumarxhinjtë të përqafojnë monedhat dixhitale ndërsa bota gradualisht largohet nga monedhat fiat. Megjithatë, një nga këshillat më të rëndësishme të basteve eSport është që lojtarët të kontrollojnë termat dhe kushtet e këtyre bonuseve dhe promovimeve.

Kundër

Luhatja e vlerës/luhatshmëria

Tregu i kriptomonedhës është i paqëndrueshëm, që do të thotë se çmimi i çdo kriptomonedhe mund të ndryshojë ndjeshëm në çdo drejtim pa paralajmërim. Për shembull, një lojtar mund t'i konvertojë 200 dollarët e tij në Bitcoin dhe t'i depozitojë paratë në llogarinë e tyre të basteve eSport, vetëm për të zbuluar se vlera e Bitcoin është ulur kur ata tërhiqen më vonë. 

Në këtë rast, bastuesi do të duhet të pësojë një humbje. Sigurisht, mund të shkojë në anën tjetër dhe të rezultojë në një fitim, por fakti mbetet që kriptomat janë të paqëndrueshme.

Mbikëqyrje e pakët ose aspak e qeverisë

Tregu i kriptomonedhave nuk funksionon nën rregullimin e ndonjë autoriteti apo qeverie. Kjo do të thotë që përdoruesit kanë shumë pak mundësi për t'u drejtuar në rast të një problemi me paratë e tyre. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se faqet e basteve eSport të kriptomonedhave funksionojnë pa licencë. 

Sigurisht, një numër i mirë i tyre janë të licencuar dhe të rregulluar. Edhe ata pa leje mund të jenë ende të vërtetë, vetëm se bastistët nuk duan t'i lënë asgjë fatit.

Nuk ka marrë prapa

Pasi një bastdhënës ka dërguar fonde në portofolin e tij të kriptomonedhës, ai është zhdukur. Nuk ka asnjë rekurs nëse paratë dërgohen në adresën e gabuar. Kjo është një fushë ku metodat e pagesave si PayPal dhe kartat e kreditit tejkalojnë pagesat me kripto. 

Prandaj, kumarxhinjtë duhet të jenë tepër të kujdesshëm kur luajnë me kripto. Adresat e portofolit duhet të regjistrohen me saktësi.

Përfundimi

Kriptomonedha ka bërë një rrugë të gjatë që nga shfaqja e saj e parë në 2009. Po, ofruesit e lojërave janë në biznesin e fitimit të parave dhe me gjithnjë e më shumë sajte që pranojnë kripto, ofruesit ngadalë por me siguri po e zhvendosin fokusin tek ajo që klientët e tyre duan më shumë. Dhe ndërsa kriptovalutat kanë përfitime dhe të meta, të parat i bëjnë ato tërheqëse për kumarxhinjtë.

Të rejat e fundit

Bazat e basteve Fortnite
2023-03-30

Bazat e basteve Fortnite

Lajme