Halo

October 31, 2023

Bungie Hit by Layoffs: Vonesa në Destiny 2 DLC dhe Marathon Release

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Në një raport të fundit, është zbuluar se Bungie, krijuesi i njohur i Halo dhe Destiny, është goditur nga një valë pushimesh nga puna. Kjo nuk është hera e parë që kompania përballet me pushime nga puna në klimën aktuale ekonomike, por ky raund i veçantë ka pasur një ndikim të rëndësishëm. Si rezultat, publikimi i The Final Shape DLC dhe Marathon të Destiny 2, filmi i shumëpritur i nxjerrjes, është vonuar.

Bungie Hit by Layoffs: Vonesa në Destiny 2 DLC dhe Marathon Release

Ndikimi i pushimeve nga puna

Ndërsa numri i saktë i stafit të prekur nga pushimet nga puna nuk dihet ende, raportet e hershme sugjerojnë se dhjetëra njerëz janë lënë të lirë. Largimet përfshijnë disa punonjës të nivelit të lartë dhe lajmet për këto teprica kanë shkaktuar tronditje në platformat e mediave sociale si LinkedIn dhe Twitter.

Klima aktuale ekonomike

Industritë e lojrave dhe esports janë goditur rëndë nga rënia ekonomike globale, me dhjetëra mijëra njerëz që humbën punën e tyre këtë vit. Kompanitë po përpiqen të përshtaten me kushtet gjithnjë e më sfiduese, dhe efekti i valëzuar i pushimeve nga puna ndihet jo vetëm nga punonjësit, por edhe nga kompanitë në të cilat do të bashkohen.

Përgjigja e Bungie

Në përgjigje të pushimeve nga puna, CEO i Bungie, Pete Parsons, lëshoi ​​një deklaratë. Megjithatë, disa kritikë e kanë kritikuar përgjigjen e tij si 'ton të shurdhër'. Ndikimi i pushimeve nga puna në ekipet sociale të kompanisë është i dukshëm, por zhvilluesit nuk janë prekur për momentin.

Implikimet për lojërat e Bungie

Vonesa në publikimin e Marathon, shooter futuristic ekstraktues dhe The Final Shape DLC për Destiny 2 është një rezultat i drejtpërdrejtë i pushimeve nga puna. Marathon tani pritet të dalë në 2025, ndërsa DLC The Final Shape është shtyrë në mesin e 2024. Vlen të përmendet se Sony ka investuar 1.2 miliardë dollarë në 'mbajtjen e punonjësve' për të parandaluar që zhvilluesit e Destiny 2 të largohen nga Bungie.

Ndikimi Afatgjatë

Ndërsa vonesat mund të jenë ndikimi më i menjëhershëm i pushimeve nga puna, është tragjike që një kompani tjetër i është dashur të përdorë shkurtimin e punonjësve për të mbijetuar. Ekipet kryesore të zhvillimit në Bungie mbeten të paprekura, gjë që duhet të minimizojë ndikimin në paraqitjen e lojërave dhe zgjerimet. Megjithatë, çështja më e madhe në fjalë është nevoja që kompanitë t'i japin përparësi mirëqenies së punonjësve të tyre.

Për më shumë lajme për esports dhe lojëra, vizitoni Esports.net.

Të rejat e fundit

Optimizoni lojën tuaj VALORANT me Crosshairs qesharake
2023-11-26

Optimizoni lojën tuaj VALORANT me Crosshairs qesharake

Lajme