Lajme

February 13, 2024

Përvetësoni sistemin e Personave në Persona 3 Rifresko: Ndërtoni ekipin tuaj të ëndrrave me mbi 150 persona unikë

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Persona 3 Reload ofron një përzgjedhje të madhe prej mbi 150 Persona-sh për lojtarët që të ndërtojnë ekipin e tyre të ëndrrave. Këta Persona janë kategorizuar në 22 Arcana, secila e lidhur me një lidhje sociale specifike që lojtarët duhet të zhvillojnë.

Përvetësoni sistemin e Personave në Persona 3 Rifresko: Ndërtoni ekipin tuaj të ëndrrave me mbi 150 persona unikë

Kuptimi i Arcanas

Në Persona 3 Reload, të gjitha Personat mund të gjenden të listuara brenda një prej 22 Arcanas. Është e rëndësishme të theksohet se bashkimi i Personave të ndryshëm së bashku do të rezultojë në një Persona të ri nga një Arcana tjetër. Kjo mund ta bëjë të vështirë të monitorosh se cilët Persona i përkasin cilës Arcana, veçanërisht kur nevojiten për lidhje specifike sociale.

Për t'i bërë gjërat më të lehta, lista jonë e Personave i ndan të gjitha Personat sipas Arcana-s së tyre, duke siguruar nivelin minimal të kërkuar për t'i bashkuar ato dhe Personat më të lehtë për t'u përdorur për t'u përdorur si materiale të shkrirjes. Kjo listë gjithëpërfshirëse është një burim i vlefshëm për lojtarët që kërkojnë për një Persona të caktuar.

Budallai Arcana

Fool Arcana, e përfaqësuar nga numri zero, është karta e egër e grupit. Ai përmban një gamë të larmishme Personash me aftësi të ndryshme sulmuese dhe mbrojtëse. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Orpheus Telos (niveli i kërkuar: 91)
 • Susano-o (Niveli i kërkuar: 77)
 • Loki (niveli i kërkuar: 69)
 • Decarabia (niveli i kërkuar: 54)
 • Ose (niveli i kërkuar: 41)
 • Black Frost (niveli i kërkuar: 37)
 • Legion (niveli i kërkuar: 26)
 • Slime (niveli i kërkuar: 12)
 • Orfeu (Një nga anëtarët e SEES)

Magjistari Arcana

Magician Arcana, i përfaqësuar nga numri një, përbëhet nga Persona me statistika të larta Magjike, duke i bërë ata tregtarë të shkëlqyer të dëmit magjik. Ata gjithashtu shërbejnë si personazhe të mirë mbështetës. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Futsunushi (Niveli i kërkuar: 74)
 • Surt (niveli i kërkuar: 60)
 • Rangda (niveli i kërkuar: 50)
 • Orobas (Niveli i kërkuar: 39)
 • Sati (niveli i kërkuar: 29)
 • Hua Po (niveli i kërkuar: 19)
 • Pyro Jack (niveli i kërkuar: 15)
 • Jack Frost (niveli i kërkuar: 8)

Kryepriftëresha Arcana

Kryepriftëria Arcana, e përfaqësuar nga numri dy, përmban Personas me mbështetje të fortë me statistika të larta Magjike. Ata shkëlqejnë si në trajtimin e dëmeve mbështetëse ashtu edhe në ato dytësore. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Scathach (niveli i kërkuar: 75)
 • Kikuri-Hime (niveli i kërkuar: 61)
 • Parvati (niveli i kërkuar: 48)
 • Ganga (niveli i kërkuar: 41)
 • Sarasvati (Niveli i kërkuar: 32)
 • High Pixie (niveli i kërkuar: 20)
 • Unicorn (niveli i kërkuar: 11)

Perandoresha Arcana

Perandoresha Arcana, e përfaqësuar nga numri tre, është e mbushur me Persona të orientuar drejt ofendimit që shkaktojnë dëme fizike dhe magjike. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Alilat (niveli i kërkuar: 84)
 • Mother Harlot (Niveli i kërkuar: 77)
 • Skadi (niveli i kërkuar: 68)
 • Gabriel (Niveli i kërkuar: 62)
 • Hariti (Niveli i kërkuar: 48)
 • Yaksini (niveli i kërkuar: 32)
 • Leanan Sidhe (niveli i kërkuar: 21)

Perandori Arcana

Perandori Arcana, i përfaqësuar nga numri katër, është i ngjashëm me Perandoreshën Arcana për sa i përket Personave të orientuar drejt ofendimit. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Odin (niveli i kërkuar: 74)
 • Barong (niveli i kërkuar: 63)
 • Belphegor (niveli i kërkuar: 53)
 • Naga Raja (niveli i kërkuar: 43)
 • King Frost (niveli i kërkuar: 34)
 • Take-Mikazuchi (niveli i kërkuar: 23)
 • Oberon (niveli i kërkuar: 16)

Hierofanti Arkana

Hierophant Arcana, i përfaqësuar nga numri pesë, është i specializuar në shkaktimin e sëmundjeve të statusit duke shkaktuar dëme magjike. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Kohryu (Niveli i kërkuar: 71)
 • Daisoujou (niveli i kërkuar: 59)
 • Mishaguji (niveli i kërkuar: 48)
 • Thoth (niveli i kërkuar: 40)
 • Flauros (niveli i kërkuar: 33)
 • Shiisaa (niveli i kërkuar: 23)
 • Berith (niveli i kërkuar: 13)

Të dashuruarit Arcana

Lovers Arcana, e përfaqësuar nga numri gjashtë, përbëhet nga mbështetës të fuqishëm dhe tregtarë të dëmeve elementare. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Cybele (niveli i kërkuar: 67)
 • Raphael (Niveli i kërkuar: 60)
 • Titania (niveli i kërkuar: 49)
 • Saki Mitama (Niveli i kërkuar: 36)
 • Queen Medb (Niveli i kërkuar: 28)
 • Narcis (Niveli i kërkuar: 23)
 • Tam Lin (niveli i kërkuar: 13)

Karroca Arcana

Chariot Arcana, e përfaqësuar nga numri shtatë, përmban tregtarë të dëmeve fizike dhe magjike me goditje të rënda. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Thor (niveli i kërkuar: 64)
 • Koumokuten (niveli i kërkuar: 52)
 • Shiki-Ouji (niveli i kërkuar: 45)
 • Oni (niveli i kërkuar: 31)
 • Mithras (niveli i kërkuar: 24)
 • Zouchouten (niveli i kërkuar: 14)

Arcana e Drejtësisë

Arcana e Drejtësisë, e përfaqësuar nga numri tetë, përbëhet nga Persona me dëmtime të forta nga drita, lëvizje instakilore dhe aftësi shëruese. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Melkizedek (niveli i kërkuar: 66)
 • Froni (niveli i kërkuar: 52)
 • Dominion (niveli i kërkuar: 42)
 • Virtyti (niveli i kërkuar: 32)
 • Fuqia (niveli i kërkuar: 25)
 • Principata (niveli i kërkuar: 16)
 • Archangel (niveli i kërkuar: 10)

Eremiti Arcana

Hermit Arcana, i përfaqësuar nga numri nëntë, përmban figura mistike dhe krijesa nga mitologji të ndryshme. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Arahabaki (niveli i kërkuar: 68)
 • Kumbhanda (niveli i kërkuar: 61)
 • Nebiros (Niveli i kërkuar: 52)
 • Kurama Tengu (niveli i kërkuar: 46)
 • Dakini (niveli i kërkuar: 38)
 • Mothman (niveli i kërkuar: 31)
 • Lamia (niveli i kërkuar: 25)

Fortune Arcana

Fortune Arcana, e përfaqësuar nga numri 10, përbëhet nga tregtarë të dëmeve të forta të erës dhe akullit. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Lakshmi (niveli i kërkuar: 73)
 • Norn (niveli i kërkuar: 65)
 • Atropos (niveli i kërkuar: 56)
 • Lachesis (niveli i kërkuar: 44)
 • Kushi Mitama (Niveli i kërkuar: 28)
 • Sandman (niveli i kërkuar: 20)
 • Fortuna (niveli i kërkuar: 15)

Arcana e Forcës

Strength Arcana, e përfaqësuar nga numri 11, përfshin lloje të ndryshme të tregtarëve të dëmeve fizike. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Atavaka (niveli i kërkuar: 72)
 • Kali (niveli i kërkuar: 63)
 • Siegfried (Niveli i kërkuar: 54)
 • White Rider (niveli i kërkuar: 46)
 • Hanuman (niveli i kërkuar: 36)
 • Jikokuten (niveli i kërkuar: 29)
 • Matador (niveli i kërkuar: 22)

Njeriu i varur Arcana

Njeriu i varur Arcana, i përfaqësuar nga numri 12, përbëhet nga Persona me dëmtime të errëta me aftësi për të vrarë në çast. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Attis (niveli i kërkuar: 73)
 • Hell Biker (niveli i kërkuar: 65)
 • Mada (niveli i kërkuar: 57)
 • Hecatoncheires (niveli i kërkuar: 47)
 • Vasuki (niveli i kërkuar: 38)
 • Orthrus (niveli i kërkuar: 27)
 • Take-Minakata (niveli i kërkuar: 20)

Arkana e Vdekjes

Death Arcana, e përfaqësuar nga numri 13, përmban Persona që përfaqësojnë aspekte të ndryshme të vdekjes. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Thanatos (niveli i kërkuar: 78)
 • Alice (niveli i kërkuar: 68)
 • Mot (niveli i kërkuar: 58)
 • Samael (niveli i kërkuar: 41)
 • Loa (niveli i kërkuar: 33)
 • Pale Rider (niveli i kërkuar: 23)
 • Pisaca (niveli i kërkuar: 15)

Temperance Arcana

Temperance Arcana, e përfaqësuar nga numri 14, përbëhet nga centrale të fuqishme elementare. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Yurlungur (niveli i kërkuar: 71)
 • Byakko (Niveli i kërkuar: 63)
 • Suzaku (niveli i kërkuar: 55)
 • Okuninushi (niveli i kërkuar: 44)
 • Seiryu (niveli i kërkuar: 38)
 • Genbu (Niveli i kërkuar: 30)
 • Mitra (niveli i kërkuar: 22)

Djalli Arcana

Devil Arcana, i përfaqësuar nga numri 15, përmban tregtarë të fuqishëm të dëmeve të errëta dhe shkaktues të sëmundjeve. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Beelzebub (niveli i kërkuar: 81)
 • Abaddon (niveli i kërkuar: 76)
 • Lilith (niveli i kërkuar: 65)
 • Pazuzu (niveli i kërkuar: 56)
 • Succubus (Niveli i kërkuar: 47)
 • Inkubus (niveli i kërkuar: 37)
 • Baphomet (niveli i kërkuar: 30)
 • Mokoi (niveli i kërkuar: 18)

Kulla Arcana

Kulla Arcana, e përfaqësuar nga numri 16, përfshin tregtarë të fuqishëm të dëmit magjik. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Chi You (niveli i kërkuar: 86)
 • Shiva (niveli i kërkuar: 82)
 • Masakado (niveli i kërkuar: 79)
 • Mara (niveli i kërkuar: 75)
 • Qitian Dasheng (niveli i kërkuar: 67)
 • Bishmonten (niveli i kërkuar: 60)
 • Cu Chulainn (Niveli i kërkuar: 40)

Ylli Arcana

Ylli Arcana, i përfaqësuar nga numri 17, përbëhet nga qenie qiellore me dëme magjike që fokusohen në dëmtimin nga zjarri dhe era. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Helel (niveli i kërkuar: 88)
 • Saturnus (Niveli i kërkuar: 76)
 • Houou (niveli i kërkuar: 70)
 • Garuda (niveli i kërkuar: 64)
 • Ganesha (niveli i kërkuar: 51)
 • Kaiwan (niveli i kërkuar: 42)
 • Setanta (niveli i kërkuar: 29)

Hëna Arcana

Hëna Arcana, e përfaqësuar nga numri 18, përfshin qenie qiellore me dëmtime magjike që fokusohen në dëmtimin e akullit dhe të energjisë elektrike. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Sandalfon (niveli i kërkuar: 80)
 • Baal Zebul (niveli i kërkuar: 72)
 • Seth (niveli i kërkuar: 62)
 • Chernobog (niveli i kërkuar: 56)
 • Dionysus (Niveli i kërkuar: 49)
 • Girimekhala (niveli i kërkuar: 39)
 • Yamata-no-Orochi (niveli i kërkuar: 25)

Dielli Arcana

Dielli Arcana, i përfaqësuar nga numri 19, përbëhet nga qenie qiellore me dëmtime magjike që fokusohen tek Drita dhe dëmtimi i Plotfuqishëm. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Asura (niveli i kërkuar: 85)
 • Vishnu (niveli i kërkuar: 78)
 • Horus (niveli i kërkuar: 67)
 • Jatayu (niveli i kërkuar: 55)
 • Quetzalcoatl (niveli i kërkuar: 45)
 • Thunderbird (niveli i kërkuar: 35)
 • Yatagarasu (niveli i kërkuar: 24)

Gjykimi Arcana

Judgment Arcana, e përfaqësuar nga numri 20, përmban Personat më të fuqishëm në lojë. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Mesia (niveli i kërkuar: 91)
 • Lucifer (niveli i kërkuar: 89)
 • Satanai (niveli i kërkuar: 82)
 • Michael (niveli i kërkuar: 70)
 • Trupeter (niveli i kërkuar: 59)
 • Anubis (niveli i kërkuar: 40)

Eon Arcana

Aeon Arcana, i përfaqësuar nga numri 21, është Lidhja e fundit Sociale për t'u zhbllokuar. Personat e shquar në këtë Arcana përfshijnë:

 • Metatron (niveli i kërkuar: 91)
 • Ardha (niveli i kërkuar: 90)
 • Shiva (niveli i kërkuar: 86)
 • Vishnu (niveli i kërkuar: 84)

Me këtë udhëzues gjithëpërfshirës për Personas në Persona 3 Reload, lojtarët mund të ndërtojnë në mënyrë strategjike ekipin e tyre të ëndrrave dhe të shfrytëzojnë maksimalisht aftësitë e tyre. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për fuqi fyese, personazhe mbështetës ose tregtarë të dëmeve elementare, ekziston një Persona për çdo stil loje. Eksploroni listën e madhe të Personave dhe zbuloni potencialin e tyre të vërtetë!

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Të rejat e fundit

Mega Incineroar: Një ndryshim i lojës apo një dështim konkurrues?
2024-04-13

Mega Incineroar: Një ndryshim i lojës apo një dështim konkurrues?

Lajme