Udhëzues gjithëpërfshirës për bastet e përputhshme në Esports

Së pari, le të flasim për atë që është në të vërtetë bastet e përputhura me sportet elektronike. Bastet e përputhshme në Esports janë një teknikë që përdorin kumarxhinjtë për të bërë një bast pa rrezik në një ngjarje esports. Në teori, një bast i përputhur do të rezultojë në humbje zero nëse i bëni gjërat siç duhet.

Me fjalë të thjeshta, bastet e përputhshme esports funksionojnë kur përdorni një bast falas për një rezultat për një ngjarje esports dhe më pas përdorni një platformë tjetër për të vendosur një bast me paratë tuaja në rezultatin tjetër të së njëjtës ngjarje.

Nëse ndodh rezultati i parë, ju humbni bastin e paguar, por ju merrni shpërblimin nga basti falas. Nëse ndodh rezultati i dytë, ju humbni bastin falas, por fitoni bastin për rezultatin e parë.

Pra, është në thelb një situatë e favorshme. Sidoqoftë, procesi aktual i vendosjes së një basti të përputhur në esports është pak më i komplikuar.

Udhëzues gjithëpërfshirës për bastet e përputhshme në Esports
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kushtet e rëndësishme të basteve në Esports për Bastet e Përputhshme në Esports

Përpara se të thellojmë bastet e përputhshme në esports, këtu janë disa kushte të rëndësishme të basteve esports që duhet të dini:

Shanset e basteve në Esports

Shanset e basteve janë një mënyrë për të shprehur kapakun e mundshëm të një përfundimi. Shanset gjithashtu përcaktojnë se sa shpërblim do të merrni nëse rezultati ndodh në të vërtetë. Ka disa mënyra për të përfaqësuar shanset, por më e popullarizuara për bastet e esports janë shanset dhjetore.

Për shembull, le të themi se vendosni një bast 10 dollarë amerikanë për fitimin e ekipit A me shanse dhjetore 2.4. Nëse ekipi A fiton, ju merrni 24 dollarë amerikanë, që është 10 herë 2.4.

Bookmaker Esports ose Sportsbook

Një krijues bastesh esports (bërës bastesh në internet, libra sportiv esports) është një platformë në internet që ofron tregje bastesh për lojtarët e basteve për të vendosur baste.

Bast mbrapa

Një bast i kthyer është një bast për një rezultat të caktuar që po ndodh. Për shembull, nëse vendosni një bast mbrapa në ekipin A që po konkurron në një ngjarje esports, ju do të fitoni nëse skuadra A fiton. Ju do të humbni nëse ka ndonjë rezultat tjetër si ndeshja që përfundon me barazim ose humbja e ekipit A.

Shkëmbimet e basteve esports

Një shkëmbim i basteve esports është një platformë që lejon njerëzit e tjerë të veprojnë si bastevënës, dhe është gjithashtu i vetmi vend ku mund të vendosni baste pa pagesë.

Vë bast

Bastet Lay janë baste për një rezultat që nuk ndodh. Për shembull, nëse vendosni një bast lay në Skuadrën A, ju do të fitoni nëse Skuadra A nuk fiton. Ju gjithashtu fitoni nëse ndeshja barazohet sepse bie në kategorinë e skuadrës A "NUK" fituese.

Përgjegjësia

Kur bëni një bast lay, ju jeni të detyruar të paguani shumën shtesë nëse humbni. Nëse vendosni një bast prej 10 dollarësh për ekipin A me shanse 2 dhe ekipi A fiton, ju humbni 10 dollarët amerikanë. Megjithatë, ju gjithashtu duhet të paguani 10 dollarë shtesë sepse shanset ishin 2.

Për këtë arsye, ju duhet të mbani 20 dollarë amerikanë në një shkëmbim nëse dëshironi të vendosni një bast lay prej 10 dollarësh me koeficient 2. Do t'ju duhet të mbani 30 dollarë amerikanë nëse shanset janë 3.

Si të përdorni bastet e përputhura me Esports?

Për bastet e përputhshme në esports, ju nevojiten dy platforma, ku e para është një libralidhës online esports dhe e dyta është një shkëmbim esports. Libërbërësi do t'ju lejojë të vendosni një bast mbrapa, që do të thotë se një ekip i caktuar do të fitojë ndeshjen, dhe shkëmbimi do t'ju lejojë të bëni një bast lay, që do të thotë se i njëjti ekip nuk do ta fitojë ndeshjen.

Ju do të përdorni bastin falas në krijuesin e basteve për të vendosur bastin e pasëm në një ngjarje dhe paratë tuaja për të vendosur një bast lay në shkëmbim. Për t'i bërë gjërat më të lehta për t'u kuptuar, këtu është një udhëzues hap pas hapi se si të përdorni bastet e përshtatura në esports.

Udhëzues hap pas hapi i basteve të përputhura të Esports

 1. Zgjidhni një libralidhës në internet.
 2. Zgjidhni një shkëmbim bastesh esports.
 3. Hapni faqen kryesore të libralidhësit në internet ose të librit sportiv.
 4. Kërkoni bastin falas që ofron libralidhësi.
 5. Zgjidhni një ngjarje esports me tregun e basteve fitues të ndeshjes. (Sigurohuni që kjo ngjarje të jetë e disponueshme në shkëmbimin e basteve esports që keni zgjedhur dhe që shkëmbimi i basteve esports ofron shanse të ngjashme për këtë ngjarje)
 6. Përdorni bastin falas që sapo pretenduat për të vendosur një bast mbrapa në ngjarjen e esports.
 7. Hapni shkëmbimin e basteve esports.
 8. Zgjidhni të njëjtin ngjarje esports në të cilën keni vendosur një bast mbrapa.
 9. Vendosni një bast me vlerë të njëjtë që keni vendosur një bast mbrapa. (Sigurohuni që të keni bilanc të mjaftueshëm në shkëmbimin tuaj që mbulon detyrimin)
 10. Prisni që ngjarja të përfundojë dhe kërkoni fitimet tuaja.

Si të zgjidhni një rezervist të basteve Esports dhe shkëmbim të basteve Esports

Kur zgjidhni një bastevënës online të esports dhe një shkëmbim bastesh esports, e vetmja gjë për të cilën duhet të siguroheni, e cila do të lejojë që bastet e përputhshme esports të funksionojnë, është nëse të dyja platformat mbulojnë të njëjtën ngjarje në të cilën dëshironi të vendosni baste. Një tjetër gjë që kërkohet që bastet e përputhshme në esports të funksionojnë është një bast falas. Sigurohuni që libralidhësi në internet që po zgjidhni të ofrojë baste falas.

Megjithatë, nuk ka rëndësi nëse të dy kanë të njëjtin event esports apo jo nëse libralidhësi në internet ose shkëmbimi nuk janë të ligjshëm ose kanë disa çështje sigurie. Ka shumë raporte në internet për njerëz që mashtrohen në një bastvënës online ose shkëmbim bastesh esports.

Për këtë arsye, sigurohuni që të dyja platformat të jenë legjitime dhe të kenë masat e duhura të sigurisë si kriptimi i faqes në internet. Ju gjithashtu mund të shikoni veçoritë subjektive, si metodat e depozitimit që kanë dhe cilat lojëra mbulojnë.

Si funksionojnë bastet e përputhura me Esports

Për të shpjeguar se si funksionojnë bastet e përputhura me sportet elektronike, këtu është një shembull.

 • Le të themi se keni gjetur një bastvënës në internet që ofron një bast falas me vlerë 20 dollarë amerikanë. Ju gjetët gjithashtu një shkëmbim të basteve esports që mbulon të njëjtin ngjarje esports që mbulon bastori në internet.
 • Libërbërësi ofron shanse 2 që skuadra A të fitojë, dhe shkëmbimi i esports ofron shanse 2 për ekipin A që të mos fitojë. Ju përdorni bastin tuaj falas prej 20 dollarësh amerikanë për të vendosur një bast mbrapa në ekipin A.
 • Pas kësaj, ju depozitoni 40 dollarë amerikanë në shkëmbim, 20 dollarë amerikanë për bast lay, dhe 20 dollarë amerikanë për detyrimin. Më pas, ju bëni një bast lay në ekipin A për 20 dollarë amerikanë.
 • Nëse skuadra A nuk e fiton ndeshjen, ju humbni bastin falas, por ju mund të mbani 20 dollarët amerikanë nga basti lay dhe 20 dollarët amerikanë të detyrimit. Ju gjithashtu merrni një shpërblim prej 20 dollarësh amerikanë. Keni shpenzuar 40 dollarë amerikanë dhe keni marrë 60 dollarë amerikanë në këmbim.
 • Nga ana tjetër, nëse skuadra A fiton, ju humbni 40 dollarë amerikanë nga basti lay, por fitoni bastin falas dhe merrni 40. dollarë amerikanë. Keni shpenzuar 40 dollarë amerikanë dhe keni marrë 40 dollarë amerikanë. Ju nuk fituat asgjë, por nuk humbët asgjë, kjo është arsyeja pse bastet e ndeshjeve esports janë pa rrezik.
About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

A mund të futeni në telashe për bastet e përputhshme në esports?

Bastet e përputhshme në esport janë krejtësisht të ligjshme. Megjithatë, mund të hasni në telashe për krijimin e dy llogarive në të njëjtën platformë për baste të përputhura. Gjithashtu, disa pjesë të botës nuk lejojnë baste të çfarëdo lloji, ndaj kontrolloni ligjet e vendit tuaj përpara se të vendosni ndonjë bast.

A funksionojnë gjatë gjithë kohës bastet e përputhura me esports?

Bastet e përputhshme në esport janë në thelb një bast qind për qind pa rrezik. Sidoqoftë, funksionon vetëm nëse shanset janë të ngjashme si në bursë ashtu edhe në libralidhës në internet.

A është e sigurt përdorimi i basteve të përputhura me esports?

Bastet e përputhshme në Esports janë plotësisht të sigurta, vetëm nëse përdorni platforma legjitime. Ka disa raporte të njerëzve që mashtrohen në basteshkruesit online ose shkëmbimet e basteve elektronike. Sigurohuni që të përdorni vetëm platforma legjitime.

A mund të përdor baste të përputhura me esports për tregje të tjera?

Që të funksionojnë bastet e përputhshme esports, ju duhet një treg bastesh me vetëm dy rezultate. Pra, po, ju mund të përdorni baste të përputhura esports në çdo treg nëse ka vetëm dy rezultate.