Gjithçka që duhet të dini rreth ESporte : Bast arbitrazhi

Bastet me përvojë janë gjithmonë në kërkim të teknikave dhe mënyrave të tjera që mund të përdorin për t'i bërë bastet sa më pa rrezik për ta dhe për të garantuar fitimet e tyre. Një nga këto teknika është bastet e arbitrazhit, të cilat po bëhen mjaft të njohura në skenën e basteve esports. Puna e basteve të arbitrazhit esport është mjaft e thjeshtë. Sidoqoftë, është pak e ndërlikuar të përdorësh në mënyrë efektive bastet e arbitrazhit, veçanërisht nëse jeni fillestar.

Nëse po kërkoni të futeni në bastet e arbitrazhit esports, atëherë jeni në vendin e duhur. Këtu është gjithçka që duhet të dini për bastet e arbitrazhit esports.

Gjithçka që duhet të dini rreth ESporte : Bast arbitrazhi
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Çfarë është bastet e sporteve të arbitrazhit?

Bastet e esporteve të arbitrazhit janë një nga teknikat më fitimprurëse të basteve atje. Kumarxhinjtë me përvojë përdorin arbitrazh bast në ngjarjet e esports për të garantuar fitimet e tyre dhe për të siguruar që basti i tyre është qind për qind pa rrezik.

Çfarë është arbitrazhi

Së pari, le të përpiqemi të përkufizojmë termin arbitrazh. Arbitrazh është kur njerëzit përfitojnë nga ndryshimet në çmime në tregje të ndryshme. Produktet nuk kanë çmim të njëjtë në të gjitha pjesët e botës. Ka çmime të ndryshme për të njëjtin produkt në tregje të ndryshme, si tregjet aziatike apo australiane.

Për shembull, le të themi se një produkt i caktuar i përfunduar vlen 50 dollarë në tregun kinez dhe i njëjti produkt vlen 200 dollarë në tregun amerikan. Mund të përfitohet nga kjo diferencë çmimesh duke e blerë nga tregu më i lirë dhe duke e shitur në tregun e shtrenjtë.

Gjithçka rreth basteve në Arbitrazh Esports

Bastet e arbitrazhit esports janë një teknikë nga e cila përfitojnë kumarxhinjtë shanse të ndryshme në faqe të ndryshme bastesh online për të garantuar një fitim pavarësisht nga rezultati.

Reklamuesit zakonisht kanë shanse të ngjashme për ngjarjet e esports. Për shembull, nëse një ekip i njohur do të përballet me një lojtar të dobët, të gjithë bastebërësit do të konsiderojnë se skuadra e dobët ka një shans të ulët për të fituar. Megjithatë, ndonjëherë bastebërësit nuk pajtohen me njëri-tjetrin për rezultatet për një ngjarje esports, gjë që krijon një mundësi arbitrazhi.

Për shembull, le të themi se Bookmaker A konsideron se Skuadra A ka më pak gjasa të fitojë dhe ka shanse 2.04 për të fituar ekipin A. Nga ana tjetër, Bookmaker B mendon se Skuadra B ka më pak gjasa të fitojë në të njëjtin event dhe ka shanse 2.08 që Skuadra A të fitojë.

Nëse vini bast 100 dollarë për të dyja këto rezultate, ju garantohet një kthim mbi 200 dollarë, ku shuma që merrni mbi 200 dollarë është fitimi juaj.

Si të përdorni bastet e arbitrazhit të Esports?

Për të përdorur bastet e arbitrazhit, para së gjithash, do t'ju duhet të gjeni dy librari online esports që nuk pajtohen me një rezultat të caktuar.

Për shembull, le të themi se po zhvillohet një ndeshje esports midis ekipit A dhe B. Bookie A ka shanse 2.09 për ekipin A dhe 1.90 për ekipin B. Për të njëjtën ngjarje, Bookie B ka shanse 1.88 për Ekipin A dhe 2.11 për ekipin B. Të dy prezantuesit nuk janë dakord se kush do të fitojë.

Pasi të gjeni shanse të tilla, zgjidhni rezultatin me shanset më të larta nga të dy Rezervatorët dhe vendosni baste mbi to. Në këtë rast, ju do të vini bast në Skuadrën A në Bookie A me koeficient 2.09. Ju gjithashtu do të vini bast në ekipin B në Bookie B me koeficient 2.11.

Në këtë shembull, është e qartë se nëse vendosni një bast prej 100 dollarësh për të dy rezultatet, do të merrni 209 dollarë ose 211 dollarë në këmbim. Pra, ju ose do të merrni një kthim të garantuar prej 9 dollarësh ose 11 dollarësh.

Ju mund të pyesni veten nëse ka një mënyrë për të përdorur bastet e arbitrazhit esport dhe për të marrë të njëjtin kthim në vend që një të jetë 9 dollarë dhe një 11 dollarë. Epo, ka një mënyrë, dhe për këtë, ju duhet të mësoni disa llogaritje të shpjeguara në seksionet e mëvonshme.

Këshilla dhe truket për bastet e arbitrazhit të Esports

Përpara se të shpjegojmë se cilat llogaritje duhet të përdorni në bastet e arbitrazhit, këtu janë disa këshilla që mund t'i përdorni për të marrë rezultate më të mira ndërsa provoni bastet e arbitrazhit esport.

 • Zgjidhni baste vetëm me dy rezultate të mundshme: Gjërat mund të ndërlikohen shumë nëse përpiqeni të përdorni baste arbitrazhi për baste me më shumë se dy rezultate. Në shumicën e rasteve, arbitrazhi nuk është i mundur me më shumë se dy rezultate. Pra, nëse nuk jeni ekspert, nuk duhet të provoni baste arbitrazhi në baste me më shumë se dy rezultate.
 • Kontrolloni dy herë llogaritjet tuaja: Ndërsa përdorni bast arbitrazhi, do të bëni disa llogaritje. Nëse ndonjë nga këto llogaritje është e gabuar ose ka ndonjë gabim në to, arbitrazhi mund të mos funksionojë. Ju gjithashtu mund të përfundoni duke humbur shumë nga paratë tuaja. Është një ide e mirë që gjithmonë të kontrolloni dy herë të gjitha llogaritjet tuaja dhe të siguroheni që ka zero gabime.
 • Mësoni të ndërroni shpejt Bookamekrs: Bookmakers përditësojnë vazhdimisht shanset e tyre dhe nuk e dini kurrë se kur lind një mundësi arbitrazhi. Ju duhet të jeni në gjendje të kaloni nga një bastvënës në tjetrin shpejt dhe në mënyrë efektive.

Llogaritja e basteve të arbitrazhit

Ka dy gjëra kryesore që duhet të llogaritni gjatë përdorimit të basteve të arbitrazhit esport. Gjëja e parë është përqindja e arbitrazhit, e cila përcakton nëse shanset janë të zbatueshme për bastet e arbitrazhit. Gjëja tjetër është shuma e aksioneve, të cilat janë shumat që ju duhet të vendosni në secilin rezultat për të garantuar një fitim të ngjashëm.

Llogaritja e përqindjes së arbitrazhit

Për të kontrolluar nëse shanset lejojnë një arbitrazh, duhet të merrni shanset më të larta nga të dy prezantuesit, t'i ndani me një, t'i mblidhni dhe më pas të ndani shumën me 100. Nëse përgjigja është nën 100, atëherë ju keni një arbitrazh. Ky numër quhet përqindje arbitrazhi.

Llogaritjet për shembullin e mësipërm janë si më poshtë:

(1/2,09 + 1/2,11) x 100 = 95,24.

Llogaritja e aksioneve të arbitrazhit

Ju mund të llogarisni shumën që duhet të vendosni për të marrë një fitim të ngjashëm duke pjesëtuar shanset me 1, duke e shumëzuar me 100, më pas duke e shumëzuar me shumën totale të basteve dhe më pas duke e shumëzuar me përqindjen e arbitrazhit.

Nëse keni një total prej 200 dollarësh për të vënë bast në shembullin e mësipërm, llogaritjet tuaja do të ishin:

 • (((1/2,09) x 100) x 200) / 95,24 = 100,48
 • ((1/2,11) x 100) x 200) / 95,24 = 99,52

Pra, ju duhet të vini bast 100,48 dollarë për rezultatin me shanse 2,09 dhe 99,52 dollarë për atë me shanse 2,11. Në këtë mënyrë, ju do të merrni një kthim të garantuar prej rreth 10 dollarë.

Bastet e Arbitrazhit Esports hap pas hapi

Për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë se si mund të përdorni vetë bastet e arbitrazhit në ngjarjet e esports, këtu është një udhëzues hap pas hapi për bastet e arbitrazhit esports.

 • Hapi 1: Gjeni dy libralidhës që nuk pajtohen për një rezultat të një ngjarje të veçantë esports. Sigurohuni që të ketë vetëm dy rezultate për atë bast.
 • Hapi 2: Zgjidh rezultatin me shanset më të larta nga të dy bastebërësit. Sigurohuni që të mos jetë i njëjti rezultat, ose përndryshe do të nënkuptojë që të dy bastebërësit bien dakord për të.
 • Hapi 3: Llogaritni përqindjen totale të arbitrazhit dhe sigurohuni që të jetë nën 100. Nëse është mbi 100, atëherë arbitrazhi nuk është i mundur.
 • Hapi 4: Vendosni se sa para gjithsej dëshironi të përdorni për bastin e arbitrazhit.
 • Hapi 5: Përdorni totalin e parave që dëshironi të vini bast, shanset e të dy rezultateve dhe formulën që kemi përmendur më lart për të llogaritur shumën që ju duhet të vendosni në çdo bast.
 • Hapi 6: Prisni që basti të përfundojë dhe shijoni fitimet tuaja.
About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi