Rezervimet më të njohura të sporteve elektronike në Shtetet e Bashkuara

Lojërat esports tashmë janë përhapur në Shtetet e Bashkuara. Shtetet e Bashkuara janë ndër rajonet më të njohura dhe fitimprurëse në botë në çështjet e esports. Ky 'status' është frymëzuar nga faktorë të ndryshëm, ndër të cilët kyç është se shumica e njerëzve kanë përqafuar lojërat konkurruese dhe transmetimin si një rrugë karriere. Çështjet e esporteve, duke përfshirë shikueshmërinë dhe lojërat e fatit në Shtetet e Bashkuara, vazhdojnë të rriten në lartësi të reja.

Bastet në esports duken shumë më tepër si bast në ngjarje sportive tradicionale. Lojtarët janë vazhdimisht duke e shtyrë avantazhin e tyre kundër bastevënësve në një përpjekje për të rritur llogarinë e tyre. Sidoqoftë, mjedisi i lojës në esports është padyshim i ndryshëm nga ai i sporteve tradicionale.

Rezervimet më të njohura të sporteve elektronike në Shtetet e Bashkuara

Për një bastvënës, gjëja më e rëndësishme është zakonisht të gjesh faqet më të mira të basteve eSports në internet. Shumë faqe kryesore të basteve eSports ofrojnë një mënyrë të sigurt për të bërë një depozitë dhe për të vendosur baste. Ekzaminimi i faqeve më të mira të basteve eSports në SHBA mund të jetë konfuz, veçanërisht për të sapoardhurit. Për t'i ndihmuar lojtarët të kalojnë nëpër detin e faqeve të basteve eSports në SHBA, ky artikull do të nxjerrë në pah disa zgjedhje kryesore që plotësojnë nevojat e lojtarëve amerikanë të sporteve elektronike bazuar në shumëllojshmërinë e tregjeve të basteve dhe cilësinë e probabiliteteve të ofruara.

Section icon
Historia e basteve esports në Shtetet e Bashkuara

Historia e basteve esports në Shtetet e Bashkuara

Industria e sporteve elektronike në SHBA është një industri miliarda dollarëshe. Bastet e sporteve nuk janë si çdo trend tjetër; është një industri me rritje të shpejtë që është këtu për të qëndruar. Një tipar dallues i kësaj industrie është se gjërat ndryshojnë shpejt, gjë që e bën këtë industri emocionuese dhe fitimprurëse në të njëjtën kohë.

Historia e eSports shkon prapa në vitet '70 pas publikimit të dy videove të njohura, Asteroids dhe Invaders. Kjo shënoi fillimin e lojërave Arcade në historinë e eSports. Në atë kohë, industria e lojërave ishte mjaft dinamike.

Ndërsa konsolat e lojërave u bënë më të aksesueshme në vitet '80, festat në rrjetet lokale u bënë normë. Video lojërat me shumë lojtarë pasuan shpejt dhe më pas u bënë hit në vitet '90. Kjo pa lirimin e dy 'titujve të njohur' në atë kohë, Quake dhe Counter-Strike.

Lojtarët e videove nuk duhej të mblidheshin në zona të caktuara për të luajtur lojëra me shumë lojtarë me lidhje të përmirësuar të internetit në SHBA. Kjo tërhoqi shumë lojtarë dhe shikues që mund të lidheshin në një mënyrë krejtësisht të re. Turnetë me këtë sharrë tërheqin një shikueshmëri të madhe, jo vetëm në Shtetet e Bashkuara, por edhe në mbarë botën.

Ndërsa grupet e çmimeve për turnetë eSports u rritën në lartësi të reja, tifozët e eSports nuk donin të liheshin jashtë dhe së shpejti filluan të vendosnin baste në ekipet e tyre të preferuara. Kjo, nga ana tjetër, çoi në popullarizimin e basteve eSports në internet, ku lojtarët mund të bastnin në lëkurë ose para të vërteta.

Historia e basteve esports në Shtetet e Bashkuara
Esportet në ditët e sotme në SHBA

Esportet në ditët e sotme në SHBA

Sot, ekzistojnë disa rregulla kufizuese në lidhje me bastet sportive dhe eSports. Por për fat të mirë, ka ende disa zona gri që priren të jenë më të buta sesa kufizuese. Pavarësisht, eSports janë padyshim aktiviteti i argëtimit me rritje më të shpejtë në SHBA, duke tërhequr afro 300 milionë shikues.

Shtetet e Bashkuara janë një lider botëror në inovacion, dhe kjo shtrihet edhe në bastet e sporteve elektronike. Me vetëm një pjesë të vogël të shteteve të SHBA-së që lejojnë industrinë e rregulluar të basteve sportive dhe madje disa pranojnë eSports, është një fakt i njohur që prodhuesit e basteve amerikane po luajnë me homologët e tyre jashtë shtetit. Pavarësisht kësaj, bastet eSports në Shtetet e Bashkuara gëzojnë një ndjekës të madh.

Ndërsa eSports vazhdon të lulëzojë në Shtetet e Bashkuara, shqetësimi kryesor është nëse industria e eSports e Shteteve të Bashkuara ka një të ardhme të rëndësishme. Deri më sot, disa shtete kanë qenë të hapur ndaj basteve eSports, ndërsa të tjerët, duke përfshirë këtu ku bastet sportive janë të lejuara, mbeten skeptike në lidhje me bastet eSports.

Ekzaminimi i peizazhit aktual të basteve eSports në SHBA do të zbulojë padyshim se çfarë mund të pengojë marketingun të arrijë potencialin e tij. Përveç kësaj, një studim i tillë mund të hedhë pak dritë mbi atë që mund të presë e ardhmja.

Esportet në ditët e sotme në SHBA
E ardhmja e basteve esports në SHBA

E ardhmja e basteve esports në SHBA

Industria e sporteve elektronike në SHBA nuk ka arritur ende potencialin e saj. Megjithatë, ka ende pak dritë në fund të tunelit. Fillimisht, audienca e synuar dukej se ishte më e interesuar për bastet sportive, por pandemia e COVID-19 dhe faktorë të tjerë i kanë detyruar bastorët të marrin në konsideratë bastet e Sporteve.

Rritja e paprecedentë e industrisë eSports ofron çdo arsye për të qëndruar pozitiv në lidhje me atë që sjell e ardhmja. Potenciali për bastet eSports shpjegon pse bastebërësit më të mirë në industri kanë qenë të shpejtë për të kapur mundësinë e ofruar nga bastet eSports.

Nuk ka dyshim se bastet në internet eSports do të jenë më të aksesueshme për lojtarët. Kjo do të thotë se do të mirëpresë gjithashtu një konkurrencë midis faqeve më të mira të basteve eSports në SHBA. Në këtë mënyrë, bastet e sporteve mund të presin më shumë mundësi në një shkallë më të gjerë. Pa dyshim, e ardhmja e basteve eSports në SHBA ka një të ardhme të ndritur!

E ardhmja e basteve esports në SHBA
A janë kazinotë të ligjshme në Shtetet e Bashkuara?

A janë kazinotë të ligjshme në Shtetet e Bashkuara?

Lojëra në kazino në internet ka parë një bum të madh vitet e fundit. U vu re se ligjet amerikane të lojërave të fatit ndikuan në historinë e lojërave të fatit në shumë mënyra. Bixhozi mbeti i jashtëligjshëm në shumicën e shteteve amerikane në dekadën e fundit, me përjashtim të Luizianës dhe Nevadës. Megjithatë, gjërat kanë ndryshuar, me shumicën e shteteve që legalizojnë lojërat në internet, duke përfshirë lojërat tradicionale të kazinove në internet, lotaritë dhe bastet sportive.

Kumari është i ligjshëm në SHBA sipas ligjeve federale. Megjithatë, ligjshmëria e lojërave të fatit ose kazinove vjen me disa kufizime, kryesisht të zbatueshme për lojërat e fatit ndërshtetëror dhe online. Vlen të përmendet se kumari në stilin e kazinosë është më pak i përhapur. Siç u përmend më parë, është vetëm në Nevada dhe Luiziana, ku kumari i kazinove është i ligjshëm në të gjithë shtetin. Shumica, nëse jo të gjitha, shtetet e tjera që lejojnë lojërat e fatit të stilit të kazinosë kufizojnë aktivitetet e lojërave të fatit në zona të zgjedhura gjeografike.

Edhe pse disa forma të lojërave të fatit konsiderohen të ligjshme në shumë shtete, industria është shumë e rregulluar. Për shembull, kumari i kazinove në internet ka shumë të ngjarë të jetë i paligjshëm në shumicën e juridiksioneve. Megjithatë, zbatimi është jashtëzakonisht i vështirë dhe i dobët.

A janë kazinotë të ligjshme në Shtetet e Bashkuara?
Legjislacioni i sporteve elektronike në Shtetet e Bashkuara

Legjislacioni i sporteve elektronike në Shtetet e Bashkuara

A mund të vihet bast në eSports në Shtetet e Bashkuara? Shumica e lojtarëve të basteve eSports padyshim që do të dëshironin t'i përgjigjen kësaj pyetjeje. Është e mundur të vihet bast në eSports në internet, vetëm se lojtarëve u kërkohet të bëjnë një kujdes të duhur. Të thuash se ligjet e basteve në SHBA janë të ndërlikuara do të ishte një nënvlerësim. Pse? Kuptimi i ligjshmërisë së basteve sportive në internet, duke përfshirë eSports, kërkon një kuptim të thellë të ligjeve federale, shtetërore dhe lokale.

Shtetet me legjislacionin e sporteve

Që nga viti 2021, vetëm katër shtete të SHBA kishin ligje specifike që kujdeseshin për bastet e sporteve elektronike. Ato përfshijnë New Jersey, Nevada, Tennessee dhe West Virginia. Shtetet e tjera kanë qenë të prirur të rregullojnë bastet e Sporteve, që do të thotë se bastet eSports i nënshtrohen disa rregullave dhe rregulloreve, por jo plotësisht të legalizuara. Shembuj të shteteve ku rregullohen sportet elektronike përfshijnë New York, Iowa, Illinois, Arkansas, Delaware, Michigan, Rhode Island, Montana, Oregon, New Mexico dhe Pennsylvania.

Siç qëndron, shtetet e tjera, veçanërisht ato që kanë legalizuar bastet sportive, nuk e kanë bërë të ditur pozicionin kur bëhet fjalë për bastet në ngjarjet e eSports. Ligjvënësit në shumë shtete pritet të zhvendosin vëmendjen e tyre në ngjarjet e eSports dhe mënyrën se si ato do të klasifikohen.

Pavarësisht nga shteti në të cilin një lojtar jeton, ata duhet t'i kushtojnë vëmendje ligjeve të shtetit të tyre për sportet elektronike përpara se të fillojnë të vendosin baste.

Legjislacioni i sporteve elektronike në Shtetet e Bashkuara
Aktet e basteve në Shtetet e Bashkuara

Aktet e basteve në Shtetet e Bashkuara

Bastet janë shumë të rregulluara në Shtetet e Bashkuara. Kjo industri është subjekt i rregulloreve shtetërore dhe federale. Këto ligje prekin fushat ku lejohen bastet, llojet e lojërave të fatit, kush mund të luajë kumar dhe praktikat më të mira. Thënë kështu, këtu janë disa akte të rëndësishme bastesh në Shtetet e Bashkuara:

Akti i Zbatimit të Paligjshëm të Lojërave të Fatit në Internet i vitit 2006

Ky akt i ndalon institucionet financiare të përpunojnë pagesa nga persona që marrin pjesë në aktivitete të paligjshme të lojërave të fatit në internet. Në dritën e kësaj, individëve që angazhohen në lojëra të fatit u kërkohet të japin dëshmi të aftësisë së tyre ligjore për ta bërë këtë.

Akti Rregullator i Lojërave Indiane

Ky akt u jep fiseve indiane të rregulluara nga federale mandatin për të rregulluar aktivitetet e lojërave të fatit në tokat e tyre. Ky ligj u miratua në një përpjekje për të promovuar sovranitetin fisnor.

Ligji për Mbrojtjen e Sporteve Profesionale dhe Amatore (PASPA)

Ky Ligj Federal i 1992, i njohur gjithashtu si Akti Bradley, u krijua për të nxjerrë jashtë ligjit bastet sportive në të gjitha shtetet e SHBA-së dhe për të parandaluar shtetet individuale nga rregullimi i aktiviteteve të lojërave të fatit. Ky ligj u kundërshtua nga New Jersey, i cili përfundimisht e pa atë të përmbysur, duke mbështetur kështu ligjshmërinë e basteve sportive në New Jersey.

Akti i biznesit të lojërave të fatit të paligjshëm

Ky akt u miratua posaçërisht për të adresuar kumarin e përbashkët. Sipas këtij akti, personat e shpallur fajtorë për drejtimin, financimin, menaxhimin ose operimin e bizneseve të paligjshme të lojërave të fatit dënohen me gjobë ose me burgim.

Aktet e basteve në Shtetet e Bashkuara
Lojërat e preferuara të lojtarëve të Shteteve të Bashkuara

Lojërat e preferuara të lojtarëve të Shteteve të Bashkuara

Ashtu si NFL ka qenë gjithmonë përpara kurbës në industrinë e basteve sportive, disa tituj eSports janë shumë të njohur në Shtetet e Bashkuara. Ndërsa industria e eSports rritet, lojtarët do të duhet të përballen me mijëra opsione. Ndërsa titujt më të rinj kanë gjithmonë një shans për t'u ngjitur në krye, këtu janë disa prej tyre titujt më të njohur në mesin e bastuesve të sporteve elektronike në SHBA.

League of Legends (LoL)

LoL është një nga sportet elektronike më të admiruara globalisht, jo vetëm në Shtetet e Bashkuara. Kjo lojë është padyshim një fenomen në SHBA, kryesisht për shkak të disponueshmërisë së saj si një lojë falas dhe faktit që ka çmimet më fitimprurëse.

CS: SHKO

Gjithashtu i njohur si Kundër-Strike: Ofensivë Globale, CS:GO gëzon popullaritet masiv në SHBA. Kjo lojë është tepër e lehtë për t'u parë dhe ndjekur, edhe për dikë pa përvojë paraprake në eSports, gjë që shpjegon pse kjo lojë është sinonim i rritjes së popullaritetit çdo vit tjetër.

DOTA 2

DOTA 2 ka ngjashmëri të ngushtë me LoL. Këta dy tituj eSports janë frymëzuar nga e njëjta lojë, Defense of the Ancients. Sidoqoftë, entuziastët e lojërave zakonisht besojnë se DOTA 2 është varianti më fleksibël dhe kompleks nga të dyja. Arsyeja kryesore pse DOTA nuk është aq popullor sa Lol është tavani i saj relativisht i lartë i aftësive.

Lojërat e preferuara të lojtarëve të Shteteve të Bashkuara
Mënyrat e pagesës në Shtetet e Bashkuara

Mënyrat e pagesës në Shtetet e Bashkuara

Pjesa më e madhe e theksit në rregullimin e basteve sportive në Shtetet e Bashkuara u frymëzua nga pastrimi i parave dhe krimet e organizuara, veçanërisht nga mënyra se si përpunoheshin paratë. Kjo do të thotë që lojtarët amerikanë duhet të kenë kujdes maksimal kur zgjedhin një mënyrë pagese. A mënyrë e mirë pagese duhet të jetë i sigurt, i sigurt dhe i besueshëm. Thënë kështu, këtu janë disa kategori të njohura të metodave të pagesës të rekomanduara për bastorët amerikanë.

Kartat e Kreditit dhe Debitit

Kartat e debitit dhe të kreditit janë ndër mënyrat më të përdorura të pagesës për lojtarët e kazinove në Shtetet e Bashkuara. Një nga arsyet kryesore pse kartat e kreditit/debitit kanë një tërheqje globale është aksesueshmëria e tyre; pothuajse çdokush mund t'i qaset dhe t'i përdorë ato. Disa nga emrat e mëdhenj në peizazhin e lojërave në SHBA përfshijnë Visa, MasterCard dhe American Express.

Kuletat elektronike

Kuletat elektronike tani janë të zakonshme në industrinë e lojërave online në SHBA. Ato mund të jenë metodat më të përdorura të pagesës sot në kazinotë online për lehtësinë e përdorimit, përpunimin e shpejtë të transaksioneve dhe sigurinë në internet. Ndërsa PayPal është i popullarizuar në SHBA, Skrill dhe Neteller po arrijnë shpejt për sa i përket popullaritetit.

Numri i opsioneve të pagesave të përdorura për kumarxhinjtë në internet vazhdon të rritet çdo ditë. Veçanërisht, kartat me parapagesë, kuponët, kriptovalutat po fitojnë me shpejtësi pranim në industri për dy arsye: sigurinë dhe anonimitetin.

Mënyrat e pagesës në Shtetet e Bashkuara
FAQ rreth basteve në SHBA

FAQ rreth basteve në SHBA

A janë të ligjshme bastet eSports në SHBA?

Ligjshmëria e basteve eSports në SHBA është një çështje komplekse. Ndërsa bastebërësit e panumërt mbulojnë tregjet e basteve eSports, ende nuk ka marrë një qëndrim përfundimtar nga pikëpamja ligjore. Tani i takon çdo shteti të zhvillojë qëndrimin e tij ndaj aktivitetit.

A janë bastet eSports të ndryshme nga bastet tradicionale sportive?

Si eSports ashtu edhe bastet sportive ndajnë shumë ngjashmëri, duke përfshirë sistemet e basteve dhe procesin e basteve. Dallimi i spikatur midis këtyre dy tregjeve të basteve është se të miturit marrin pjesë në ngjarje eSports. Kjo vë në dyshim ligjshmërinë e basteve eSports në shumicën e shteteve.

A mund të bastojnë bastet e sporteve elektronike në SHBA në ngjarje ndërkombëtare?

Po. Lojtarët e sporteve elektronike në SHBA mund të bastojnë gjithmonë në ngjarjet ndërkombëtare të sporteve elektronike. Vlen të përmendet se shumica e ngjarjeve kryesore të eSports, përfshirë LoL dhe CS:GO janë kryesisht ndërkombëtare. Megjithatë, lojtarët duhet të jenë në gjendje të vendosin baste në shumicën e turneve eSports.

A ka një kufizim moshe për bastet në SHBA?

Në thelb, lojtarët kanë arritur moshën madhore (të paktën 18 ose 21 vjeç ose më të vjetër, në varësi të shtetit) për të vendosur baste në një vend me para të vërteta në SHBA.

FAQ rreth basteve në SHBA

Mos i humb këto oferta me bonus

1xBet
1xBet
Metodat e depozitimit
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Merr bonusin1xBet komento
22BET
22BET
Metodat e depozitimit
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Merr bonusin22BET komento
Loot.bet
Loot.bet
100 € Bonus depozite
Metodat e depozitimit
SkrillMasterCardVisaTrustlyNeteller
Merr bonusinLoot.bet komento
Close