10 Faqet më të mira të basteve eSports në Bosnjë dhe Hercegovinë

Pavarësisht se ka një nga standardet më të ulëta të jetesës në Evropë, Bosnja dhe Hercegovina ka një industri të lulëzuar të lojërave. Lloji më i zakonshëm i basteve në Bosnje dhe Hercegovinë janë bastet sportive, të cilat përfshijnë bastet eSports. Si bastet fizike ashtu edhe ato online janë rregulluar plotësisht në Bosnje dhe Hercegovinë që nga futja e rregulloreve të lojërave të fatit në 2015.

Operatorët e basteve online në esport në mbarë botën pranojnë me lehtësi lojtarët boshnjakë. Gjithashtu, operatorët lokalë mund të operojnë pasi të kenë marrë lejet e nevojshme nga qeveritë rajonale.

10 Faqet më të mira të basteve eSports në Bosnjë dhe Hercegovinë
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Faqet e basteve sportive në Bosnje dhe Hercegovinë

Bota e basteve të lojërave video po zhvillohet vazhdimisht. Vitet e fundit kanë qenë interesante për lojtarët boshnjakë. Si e zakonshme me shumica e vendeve, ligjet dhe rregulloret shpesh ndryshojnë atë që lejohet dhe çfarë nuk lejohet në skenën e basteve. Rregullat e reja në Bosnje kanë ndryshuar mënyrën se si shihen përgjithësisht bastet. Kjo është ndryshe nga në të kaluarën kur bastet online të sporteve elektronike ishin krejtësisht të parregulluara.

Lojtarët boshnjakë janë të lirë të luajnë ku të duan sot, edhe pse të bëjnë një gjë të tillë është shumë e dekurajuar. Në këtë vend evropian, aksionerët vendas inkurajohen. Megjithatë, këto kompani ofrojnë vetëm një përzgjedhje të vogël lojërash dhe ngarkojnë një taksë 10% për fitimet mbi 50 euro.

Kështu, shumë lojtarë vazhdojnë të favorizojnë lojën në faqet e huaja të internetit. Sfida më e madhe në këto faqe ndërkombëtare është se si një lojtar e kapërcen sfidën fillestare të depozitimit dhe tërheqjes së parave në llogarinë e tyre. Pas kësaj, mund të luani pa ndërprerje dhe të shijoni të njëjtin lloj emocioni që bëjnë lojtarët në mbarë botën.

Historia e basteve sportive në Bosnjë dhe Hercegovinë

Që nga viti 1992, kumari është lejuar dhe çuditërisht i kontrolluar mirë në Bosnje dhe Hercegovinë. Vendi ishte pjesë e Jugosllavisë para vitit 1992; prandaj rregulloret jugosllave të lojërave të fatit ishin në fuqi. Pas pavarësisë, në vend u shfaqën dy rajone autonome.

Kuptimi i këtij dallimi është thelbësor sepse nuk ekziston asnjë kornizë politike kombëtare apo legjislacion shtetëror për lojërat e fatit. Megjithëse legjislacioni i lojërave është i njëjtë për të dy rajonet, ligjet vendore, zbatimi dhe qëndrimet ndryshojnë ndjeshëm në të dy rajonet.

Ligji për Lojërat e Fatit, i ratifikuar në 2015, shërbeu si rregullorja e parë moderne e vendit për lojërat e fatit. Ai u ndryshua më vonë në 2019 për të përfshirë rregulla më të ashpra dhe për të rritur taksat për institucionet e lojërave të fatit. Amendamenti i 2019 përfshinte gjithashtu futjen e një takse për lojërat në internet.

Një shumëllojshmëri të baste sportive dyqanet mbetën në vend për shkak të mbylljes së detyruar të operacioneve të shumta të lojërave të fatit në tokë, të shkaktuara nga kjo rritje e taksave. Është e pranueshme të luash kumar në internet në të dy shtetet. Federata e Bosnje dhe Hercegovinës i nxori të jashtëligjshme platformat e huaja të lojërave në internet në 2013. Për shkak të zemërimit të lojtarëve dhe vështirësive për të parandaluar me të vërtetë lojtarët që të kenë akses të thjeshtë në faqet e huaja, ajo u shfuqizua më vonë.

Esportet në ditët e sotme në Bosnje

Autoritetet lokale dhe bankat kryen një punë të shkëlqyer për të ndaluar lojtarët vendas që të vendosnin depozita me operatorë të huaj online kur u zbatuan rregullat origjinale të lojërave të vendit në vitin 2015. Megjithatë, kjo lëvizje inkurajoi më shumë njerëz të vizitonin faqet e internetit dhe qendrat e basteve aty pranë.

Atletët vendas mund të marrin pjesë në bastet ndërkombëtare të sporteve elektronike pa u kufizuar nga legjislacioni. Lojtarët mund të bastojnë në sportet elektronike në Bosnje dhe Hercegovinë me cilindo bastvënës që zgjedhin. Fatkeqësisht, shumë kazino ndërkombëtare vendosën të largoheshin nga Bosnja pikërisht në atë moment. Megjithatë, ka ende shumë faqe interneti që mirëpresin lojtarë nga Bosnja.

Problemi i vetëm me këto faqe është se si të bëni një depozitë. Nëse dikush mund të tejkalojë këtë pengesë, ata do të jenë në gjendje të luajnë në një mjedis të mundësuar nga firmat më të mira të lojërave në botë dhe është i licencuar ndërkombëtarisht dhe 100% i sigurt. Lojtarët mund të hyjnë lojëra të ndryshme esports në këto faqe interneti, duke përfshirë ato të famshme në Bosnje.

Për të mirën e qytetarëve të saj, të dy shtetet e Bosnje dhe Hercegovinës punojnë për të legalizuar të gjitha llojet e lojërave. Qeveria po miraton një qëndrim më fleksibël për mbrojtjen e lojtarëve dhe përgjegjshmërinë ndaj lojërave. Rritja e përpjekjeve për të ndaluar aktivitetet e paligjshme dhe për të parandaluar fëmijët nga lojërat e fatit është një nga gjërat më të rëndësishme për t'u bërë.

E ardhmja e basteve të lojërave elektronike në Bosnje dhe Hercegovinë

Sistemi kompleks i administratës shtetërore i lidhur me ndarjen e vendit në dy pjesë autonome, Republika Srpska (Republika Serbe e Bosnjës) dhe Federata e Bosnjë dhe Hercegovinës, është e vetmja çështje me biznesin e lojërave në Bosnje dhe Hercegovinë. Pikëpamjet për lojërat e fatit në internet janë paksa të ndryshme në këto dy organizata shtetërore.

Në Republika Srpska (Republika Serbe e Bosnjës) ekzistojnë dy uebsajte legale për lojëra. Megjithatë, në Federatën e Bosnjë-Hercegovinës, autoritetet janë përpjekur të nxjerrin jashtë ligjit lojërat në internet.

Prandaj, lojtarët boshnjakë duhet të vizitojnë faqet e internetit të operatorëve të huaj. Qeveria gjithashtu duhet të zbatojë reformat e duhura në sektorin e lojërave të fatit. Riorganizimi i mëtejshëm i strukturës kombëtare të menaxhimit për tregun e lojërave të fatit do të lulëzojë dhe do të gjenerojë të ardhura edhe më të konsiderueshme.

Çfarë ka ndryshuar në histori në ditët e sotme?

Kazino të shumta, libra sportive dhe platforma bastesh në internet janë në dispozicion. Bosnja dhe Hercegovina gjithashtu lejon bastet ligjore në lojëra të ndryshme eSports dhe ngjarje të drejtpërdrejta. Bastet sportive në internet kanë shumë premtime duke pasur parasysh teknologjinë në zhvillim të shpejtë dhe popullaritetin e lojërave të fatit në ditët e sotme.

Prandaj, në të ardhmen lojtarët boshnjakë padyshim që do të kenë akses më të lehtë në më shumë prezantues dhe një gamë më gjithëpërfshirëse të llojeve të basteve. Gjithashtu, do të ketë sisteme më të sigurta dhe mundësi të pakufishme për të vendosur baste kudo që lojtarët të jenë në të ardhmen.

A janë të ligjshëm basteshkruesit e Esports në Bosnje dhe Hercegovinë?

Sektori i lojërave të fatit është i ligjshëm dhe rregullohet nga ligji në Bosnje dhe Hercegovinë. Republika Srpska (Republika Serbe e Bosnjës) dhe Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës janë dy kombet e pavarura që përbëjnë Bosnjën. Pikëpamjet për lojërat e fatit në internet janë paksa të ndryshme midis këtyre dy organizatave shtetërore.

Autoriteti Republikan i Lojërave të Fatit dhe Ligji për Lojërat e Fatit janë dy organizatat që rregullojnë lojërat në vend. Nga ana tjetër, Komisioni i Bixhozit William mbikëqyr lojërat e fatit në internet. Mosha minimale për të luajtur bixhoz si në kazinotë fizike ashtu edhe në ato online është 18 vjeç.

Legjislacioni i sporteve elektronike në Bosnje

Gjatë viteve, ka pasur shumë diskutime në lidhje me kuadrin ligjor të Bosnjë dhe Hercegovinës për lojërat e fatit në internet. Sipas faqeve të lajmeve në internet, FBiH u përpoq të pengonte të gjithë aksesin në platformat ndërkombëtare në 2013.

Megjithatë, masa u kritikua ashpër nga popullata, e cila akuzoi Agjencinë Rregullatore të Komunikimeve të Bosnjë dhe Hercegovinës (RAK) për censurë në internet. Për rrjedhojë, ndalimi u hoq dhe Ligji për lojërat e fatit hyri në fuqi në vitin 2015. Megjithatë, vetëm lojërat bingo dhe loto, të cilat rregullohen nga monopoli i lotarisë kombëtare, janë lloje të ligjshme të lojërave të fatit në internet.

Aktet e basteve në Bosnje

Kumari në internet u lejua në vitin 2011 në Republika Srpska, e cila gjithashtu dha licencat e lojërave. Megjithatë, ligji për lojërat e fatit u modifikua në mars 2019. Për operatorët, këto ligje vendosin kufizime më të rëndësishme, duke përfshirë taksa më të larta.

Aktet rregullojnë gjithashtu kërkesat për dhënien e licencave për të operuar operacionet e lojërave, procesin e inspektimit për verifikimin e pagesave të taksave dhe tarifave, kërkesat teknologjike për përdorimin e lojërave elektronike, etj. Rregulloret aktuale përcaktojnë lojërat e fatit si një lojë ku rezultati përcaktohet tërësisht ose kryesisht rastësisht ose një rrethanë të paparashikuar.

Konkurset klasike dhe krijimi i basteve të organizuara përmes teknologjive të telekomunikacionit janë dy nënkategori të konkurseve. Çdo formë e argëtimit të lojërave të fatit është e hapur vetëm për ata të paktën 18 vjeç. Është kundër ligjit reklamimi i bizneseve të lojrave dhe shërbimeve të tyre radiotelevizive.
Megjithatë, kumarxhinjtë e Bosnjë dhe Hercegovinës do të vazhdojnë të kenë akses në faqet e huaja të basteve online esports.

Lojërat e preferuara të sporteve elektronike të lojtarëve boshnjakë

Obsesioni i bastorëve për bastet esports është rritur gjatë viteve të fundit. Libërtarët më të mirë të sporteve elektronike e ofrojnë këtë funksion sepse faqet e basteve të e-Sports janë kaq të njohura. Dy nga titujt më të luajtur në esports në mesin e bastorëve boshnjakë janë CS: GO dhe League of Legends.

Counter Strike (CS: GO)

Në Bosnje, Kundër-Strike: Ofensivë Globale është më i luajturi dhe më i luajturi në faqet më të mira të basteve të sporteve elektronike që ofron Bosnja dhe Hercegovina. CS: GO është një treg relativisht i ri në Bosnje ku lojtarët mund të marrin një fitim të lartë nga bastet e tyre kur bëjnë kërkimin e tyre. Bastet në lojë janë bërë gjithnjë e më popullore pasi biznesi i eSports po zgjerohet me shpejtësi.

Shanset e ndeshjeve dhe shanset e plota të fituesit janë CS: GO tregjet e basteve më të përdorura në Bosnje. Në bastet fitues të plotë, individët vënë bast në ekipin që besojnë se do të fitojë një konkurs. Është një mënyrë e thjeshtë për të vënë bast në CS: SHKO dhe mbani gjurmët e një skuadre gjatë një ndeshjeje. Kjo është veçanërisht e zakonshme gjatë garave të rëndësishme.

League of Legends (LoL)

Liga e Legjendave është padyshim një forcë e vërtetë në skenën e esports. Loja krenohet me një nga komunitetet më të mëdha dhe më të gjalla në të gjithë botën. Lojtarët boshnjakë në libraritë e esports gjithashtu e pëlqejnë këtë lojë të veçantë.

Të apasionuarit pas basteve sportive tërhiqen nga ekosistemi konkurrues i mirëorganizuar dhe sistemet e ekskluzivitetit me stabilitet afatgjatë. Megjithatë, kënaqësia e bastorëve në lojën LoL shtrihet përtej ekosistemit të fortë. Në nivelet më të larta të lojës konkurruese, ajo ka një tavan jashtëzakonisht të lartë aftësish, është me ritëm të shpejtë dhe është miqësor ndaj mërzitjes. Pavarësisht se sa i aftë është një lojtar, kjo lojë është argëtuese për t'u parë.

Dota 2

Kjo lojë është gjithashtu e dukshme në tregun boshnjak të basteve esports. Dota 2 është një lojë e pëlqyer shumë nga adhuruesit e esports në vend. Gjatë viteve të fundit, loja ka fituar shumë popullaritet në mesin e bastorëve në esports.

Në ditët e sotme, shumë lloje të ndryshme bastesh mund të bëhen në Dota 2. Bastebërës të shumtë u japin klientëve mundësinë të bastojnë në Dota 2. Tregjet Dota 2 janë gjerësisht të disponueshme në bastebërësit e njohur ndërkombëtarë si Bet365 dhe Betway.

Bastet Dota 2 janë relativisht të thjeshta për t'u kuptuar. Megjithatë, lojtarët duhet të sigurohen se janë sa më të ditur për lojën përpara se të fillojnë përvojën e tyre të basteve Dota 2. Të luash lojën është e dobishme, por duhet të jetë gjithashtu një pikë për të vazhduar me të gjitha informacionet më të fundit nga komuniteti Dota 2. Strategjia e basteve do të ketë një bazë të fortë për sukses.

Metodat e pagesës së basteve sportive në Bosnjë dhe Hercegovinë

Libërbërësit më të mirë të esports në Bosnje dhe Hercegovinë pranojnë një një gamë e gjerë opsionesh pagese. Kuletat elektronike, faqet e basteve PayPal, kartat VISA dhe debiti, si dhe transfertat bankare janë ndër më të njohurat. Shumica e librave sportiv me reputacion në internet zakonisht pranojnë secilën nga këto mundësi pagese.

Lojtarët duhet të mbajnë mend se jo të gjithë bastebërësit do të pranojnë ndonjë nga opsionet e pagesës. Kontabilisti mund të kërkojë gjithashtu tarifa shtesë të transaksionit. Megjithatë, këto taksa janë zakonisht relativisht të vogla.

Libra të shumta sportive në Bosnje dhe Hercegovinë përdorin PayPal si një metodë depozitimi. PayPal është një nga opsionet e pagesave më të përdorura në mbarë botën. Bastet duke përdorur PayPal janë të sigurta dhe mundësojnë depozitime dhe tërheqje të shpejta. Kjo është arsyeja kryesore pse shumë lojtarë e zgjedhin atë.

Kuleta të tjera elektronike të njohura, si Skrill dhe Neteller, përdoren gjithashtu gjerësisht si procesorë pagesash. Ata garantojnë anonimitetin ndërsa ofrojnë transaksione të shpejta me tarifa të ulëta.

Vendasit përdorin shpesh kuponat e përdorimit të internetit me parapagim të quajtur X-voucher dhe X-Bon kur vendosin baste me bastebërësit aty pranë. Për më tepër, faqet kryesore si 1xBet i lejojnë përdoruesit të bastojnë duke përdorur monedhën e tyre vendase, duke eliminuar nevojën për çdo kosto të mundshme të konvertimit të monedhës.

Pyetjet e shpeshta

Në Bosnje dhe Hercegovinë, a lejohet bixhozi?

Bosnja dhe Hercegovina lejon praktikisht çdo lloj loje fati, duke përfshirë lojërat e fatit në internet. Lojtarët konsiderohen të moshës legale të lojërave të fatit nëse janë të paktën 18 vjeç. Ligjet e basteve sportive online për Bosnje dhe Hercegovinën u prezantuan në vitin 2011.

A ka ndonjë përfitim të disponueshëm në faqet për baste esports në Bosnje dhe Hercegovinë?

Shumica e bastebërësve i lejojnë lojtarët të kërkojnë bonuse. Këto stimuj janë të disponueshëm për bastet e sporteve. Megjithatë, disa prodhues bastesh i kufizojnë pjesëmarrësit në tregje specifike. Prandaj, kur një lojtar dëshiron të vë bast në egaming, duhet të jetë i vetëdijshëm për kushtet e bonusit përpara se të përdorë çmimin.

Çfarë promovimesh bastesh mund të gjejnë lojtarët në librat sportiv në Bosnje?

Promocione të shumta u ofrohen lojtarëve nga shumica e prezantuesve të esports në internet.

Cilat libra sportive lejojnë lojtarët boshnjakë?

bastevënës të shumtë akomodojnë baste nga lojtarët boshnjakë. Disa nga këto janë faqe interneti rajonale, por shumica e tyre janë globale. Çmimi më tipik është një bonus mirëseardhjeje për lojtarët e rinj ndërkombëtarë. Lojtarët duhet të marrin në konsideratë sigurinë e sajtit gjatë përzgjedhjes së saj për t'u siguruar që po përdorin një libralidhës legjitim dhe me reputacion.

A paguajnë tatime pjesëmarrësit e esports në Bosnje për fitimet e tyre?

Fitimet e lojtarëve nga bastet në listat sportive të basteve esporte të Bosnjës dhe Hercegovinës do t'i nënshtrohen taksave. Varësisht se sa fiton, do të ketë një taksë që varion nga 10% në 30%.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi